PURMEREND - Wil jij als 50-plusser breed actief blijven? Wil je na of naast je actieve werk nieuwe mensen blijven ontmoeten? Wil je ook geestelijk zo actief mogelijk blijven? Dan is een Studiekring misschien iets voor jou. Er zijn dit najaar twee info bijeenkomsten in de Bibliotheek Purmerend over Studiekringen in de Bibliotheek.


Wat is een Studiekring?
De nog op te richten Studiekring(en) in Purmerend zal/zullen plaats bieden aan niet meer dan 15 mensen per groep. Mensen die er plezier in hebben om geestelijk actief bezig te blijven. Het woord studie moet men niet te letterlijk nemen. In de praktijk gaat het om het met elkaar bespreken van zelf gekozen onderwerpen, van eigen ervaringen en eigen inzichten. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de actualiteit, op eigen hobby’s en interesses, of opgedane kennis en ervaring, die je met een ander wil delen. Zo blijven we samen op een plezierige manier op de hoogte van allerlei ontwikkelingen en zo “intellectueel actief” mogelijk.

Een moment om naar uit te kijken
De studiekring kenmerkt zich door eigen inbreng, respect voor elkaars inzichten en interessante gedachtewisselingen. Daarnaast draagt zij bij aan een uitbreiding van uw sociale contacten. Het is voor veel deelnemers een moment geworden om naar uit te kijken.

Eén maal per twee weken op maandagmiddag is de kring bij elkaar in de Nieuwenhuijzenzaal van de Bibliotheek Purmerend. Een bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Voor belangstellenden is er op maandag 26 november van 14.00 – 15.30 uur een mogelijkheid om kennis te komen maken met het fenomeen Studiekring. Op maandag 10 december zelfde tijd zelfde plaats is er nog een bijeenkomst. Gratis aanmelden voor deze bijeenkomsten kan via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop of in de Bibliotheek zelf.