PURMEREND - Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Deze maand zijn van 5 februari t/m 5 maart 2024 zijn dat de handgevormde keramiek van Astrid Lagerburg. Alle reden om de komende maand tussen het winkelen door even stil te staan voor de etalage van de VVV.

Het werk van Astrid Lagerburg bestaat uit handgevormde organische vormen. “Ik hoop dat mijn werken uitnodigen tot aanraken. Ik maak zowel gebruik van pigmenten en glazuren als de kleur van de klei door middel van agaattechniek (Nerikomi ). Ik laat me door de natuur inspireren, maar ben ook bezig met het menselijk lichaam een vorm te geven die past in deze tijd.”, aldus Astrid.

Voor Astrid is het werken met klei iets magisch. Een oermateriaal waarmee zoveel mogelijk is en waarvan het altijd weer een verassing is hoe het uit de oven komt. Met aantal (sur)realistische werken laat Astrid in de etalage van de VVV een nieuwe kant van zichzelf zien. In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en haar werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Of kijk eens op de Instagram-pagina van Astrid Lagerburg: www.instagram.com/astridlagerburg/.