PURMEREND - Woensdagmiddag 9 maart informeert SV Kodokan belangstellenden tijdens een gratis introductiebijeenkomst over de meerwaarde van de cursus ZekerBewegen. De cursus met veel oefeningen is gericht op het verbeteren van de bewegingsvrijheid van senioren. Het resultaat is een betere lichamelijke conditie, vermindering van valincidenten en verkleining van de ernst van een val. De deelnemers aan ZekerBewegen hebben een groter zelfvertrouwen in de eigen fysieke mogelijkheden en zijn daarmee in staat (weer) deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten.

De cursus ZekerBewegen bestaat uit zes lessen van een uur. Bewegen is belangrijk bij het ouder worden en zorgt ervoor dat men fit, lenig en mobiel blijft. Deelnemers aan ZekerBewegen leren hoe te handelen als men struikelt of het evenwicht verliest. Herhaalde training ‘automatiseert’ de reactie op struikelen of evenwicht verliezen. De kans dat men minder schrikt en meer controle heeft over de val verkleint de kans op blessures. Ook het opstaan gaat door de herhaalde training makkelijker.

Introductiebijeenkomst, zes lessen

Woensdag 9 maart is er in de zogenoemde dojo van SV Kodokan (opgericht in 1969), Mercuriusweg 29 in Overwhere bij winkelcentrum Makado de gratis introductiebijeenkomst over ZekerBewegen in Purmerend. Bezoek aan de introductiebijeenkomst is zonder verplichting de cursus te volgen. Een dojo is een zaal waarin men oefent in Japanse zelfverdedigingskunsten of vechtsporten zoals judo.
Gecertificeerde ZekerBewegen instructeurs van de Judo Bond Nederland (JBN) verzorgen de zes lessen. Na de lessen is er een bakje koffie of thee, gezelligheid en een goede sfeer staan bij ZekerBewegen voorop. De cursus van zes lessen van een uur kost dertig euro per persoon.

Wie gaat meedoen heeft zes lesmomenten: woensdag 16, 23 en 30 maart en woensdag 6, 13 en 20 april 2022. De introductiebijeenkomst en de zes lessen zijn van 10.00 uur tot 11.00 uur.

Sportinterventie

ZekerBewegen is een zogenoemde interventie van Judo Bond Nederland, gericht op het verbeteren van de bewegingsvrijheid van senioren. De cursus vergroot het zelfvertrouwen in de eigen fysieke mogelijkheden. Tijdens de cursus leert men stevig(er) te staan, hoe balans te verbeteren, hoe veilig te vallen en vooral hoe men weer opstaat. Er is tijdens de cursus ZekerBewegen aandacht voor spierversterkende en balans oefeningen om veilig te kunnen vallen, praktische oefeningen om weer op te staan en bewegen in de thuissituatie en op straat. Ook gaat het om verbetering van de beweegvaardigheden en verbetering van de algemene conditie.

Informatie

Wie interesse heeft kan voorafgaand aan de introductiebijeenkomst de websites www.svkodokan.nl en www.jbn.nl/judo/Zeker-Bewegen bezoeken of contact opnemen via info@svkodokan.nl.