PURMEREND - Minder dan een maand voor het startsein hebben zich al meer dan zeventig zwemmers aangemeld voor de Swim to Fight Cancer Purmerend. Die is zondagmiddag 7 juli in het Noord-Hollands kanaal bij de Melkwegbrug. Inschrijven als zwemmer kan tot en met zondag 30 juni. Wat ook kan is een zwemmer steunen door te doneren via de website van Fight cancer Purmerend. Met dit sportieve evenement wil Fight cancer Purmerend zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker. ‘Ondernemers van de binnenstad Purmerend’ is hoofdsponsor van de Swim.

De vrijwilligers van Fight cancer Purmerend zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor de eerste Swim to Fight Cancer in het Noordhollands Kanaal. Zondagmiddag 7 juli gaan de deelnemers 500, 1000 of 2000 meter zwemmen. Inschrijven kan via de website https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-purmerend/doe-mee.

De zwemmers combineren hun sportieve prestatie met het ophalen van donaties bij vrienden, familie, clubgenoten of collega’s. Alle donaties gaan voor honderd procent naar kankeronderzoek. Elke deelnemer aan Swim to Fight Cancer ontvangt een badmuts, een handdoek en een medaille. Inschrijven kan nog de hele maand juni. Lokale projectleider Sydney Dincic: ‘Wees niet te laat met inschrijven, want dit evenement wil je niet missen! Het wordt een feest voor een supergoed doel. Geld ophalen voor kankeronderzoek is hard nodig!’

persoonlijke webpagina

Wie zich heeft ingeschreven krijgt een persoonlijke pagina op de website van Fight cancer. Daar kan men vertellen waarom men meedoet. Familieleden, vrienden, clubgenoten, collega’s, kennissen en onbekenden kunnen een donatie overmaken. Zo halen de deelnemers samen zoveel mogelijk geld op voor onderzoek. Meer onderzoek is belangrijk voor een wereld met minder kanker.

eten en drinken van hoofdsponsor

Hoofdsponsor ‘Ondernemers van de binnenstad Purmerend’ biedt alle deelnemers en vrijwilligers na afloop van het evenement eten met een bijpassend drankje aan bij ‘Frites van ’t Weeshuys’ in de binnenstad. Een gebaar dat Fight Cancer Purmerend enorm waardeert. Voorzitter Mick Smits: ‘Wij zijn super blij dat de ‘Ondernemers van de binnenstad Purmerend’ dit aan alle zwemmers en de vrijwilligers schenkt. Het belooft een smakelijke afsluiting van het evenement te worden. Geweldig om te zien dat de ‘Ondernemers van de binnenstad Purmerend’ zo betrokken zijn bij de Swim tot Fight Cancer Purmerend, dat geeft ons nog meer energie voor het sportevenement!

vrijwilligers

Fight Cancer Purmerend zoekt nog vrijwilligers voor de dag van de Swim. Voor bijvoorbeeld de ontvangst van de zwemmers en voor toezicht tijdens het zwemmen. Wie belangstelling heeft kan informatie opvragen of zich aanmelden bij de lokale projectleider, via info@purmerend.swimtofightcancer.nl.