PURMEREND - Vele tientallen zwemmers gaan 7 juli bij de Melkwegbrug in Purmerend het Noordhollands Kanaal in om geld op te halen voor kankeronderzoek. Fight cancer Purmerend stelt een deel van de opbrengst beschikbaar aan Wij|Allemaal en het Dijklander Ziekenhuis. Om zo patiënten en naasten van de oncologische afdeling te ondersteunen.

De inloophuizen WIJ|Allemaal in Purmerend, Huis aan het Water in Katwoude en Pisa in Hoorn werken sinds 2019 samen met het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend en in Hoorn. Vrijwilligers van deze drie centra voor leven met en na kanker zijn vier dagdelen per week aanwezig op de afdeling waar patiënten hun behandeling krijgen. Voor wie dat wil zijn deze vrijwilligers beschikbaar voor een gesprek. Aangezien het aantal mensen met kanker nog altijd groeit, is er meer behoefte aan deze ondersteuning op de afdeling. Met het opgehaalde geld Zijn extra vrijwilligers op te leiden en een coördinator te werven om de aanwezigheid op de afdeling te kunnen garanderen. Zo kunnen de inloophuizen en het ziekenhuis in samenwerking, de zorg rond de patiënt nog beter organiseren.

WIJ|Allemaal

WIJ|Allemaal is een centrum voor leven met en na kanker, ondersteund door IPSO (Instelling voor PsychoSociale Oncologie). De vrijwilligers van WIJ|Allemaal bieden psychosociale zorg op maat aan mensen geraakt door kanker, van (ex)patiënten tot naasten en nabestaanden. De vrijwilligers krijgen trainingen om de bezoekers van WIJ|Allemaal te ondersteunen in hun behoefte. In ziekenhuizen is weinig tijd en ruimte voor nazorg. WIJ|Allemaal vervult met de huiselijke aanpak een unieke positie in de zorg en voorziet in een behoefte die laagdrempelig aansluit op de reguliere zorg. Men is zonder afspraak of doorverwijzing welkom.

inschrijven voor 1 juli

De Swim to Fight Cancer Purmerend is zondagmiddag 7 juli in het Noordhollandsch Kanaal bij de Melkwegbrug. Inschrijven als zwemmer voor 500, 1000 of 2000 meter kan tot en met zondag 30 juni. Dat kan via de website https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-purmerend/doe-mee. Wie zich inschrijft krijgt een persoonlijke pagina op de website van Fight cancer en kan op die manier donateurs werven.

doneren

Wie niet wil of kan zwemmen, kan wel een zwemmer of meerdere zwemmers steunen door te doneren via de website van Fight cancer Purmerend. Of zondagmiddag 7 juli de zwemmers komen aanmoedigen.

Lokale projectleider Sydney Dincic: ‘Dit evenement wil je niet missen! Onder het motto ‘Love Life. Fight Cancer.’ maken we er 7 juli echt een groot feest van! Zo willen we veel geld ophalen voor kankeronderzoek, alle donaties gaan voor honderd procent naar kankeronderzoek!’

Hoofdsponsor van de Swim is ‘Ondernemers van de binnenstad Purmerend’. Alle zwemmers en vrijwilligers krijgen van de hoofdsponsor na afloop van het evenement eten met een bijpassend drankje aangeboden bij ‘Frites van ’t Weeshuys’ in de binnenstad. Een gebaar dat Fight Cancer Purmerend enorm waardeert.