PURMEREND - Pop/jazz zanger Wouter Hamel speelt op vrijdag 19 mei zijn nieuwe theatershow Little Torch in De Purmaryn. Begeleid door vaste krachten Thierry Castel en Sven Happel verkent Wouter het spanningsveld tussen het oude en moderne: liedjes bewegen achteloos tussen de rokerige jazz lounges van vervlogen tijden en de hippe clubs van vandaag. Met een mix van elektronische en akoestische instrumenten geven Hamel en zijn bandleden eigentijdse invloeden een romantische draai. "Verwacht gebroken harten en fantasievolle droombeelden in dramatische theater rook", vertelde Wouter aan NRC over de voorstelling en zijn liefde voor het torch-song genre. "Bezieling is het sleutelwoord".


Little Torch

Eind vorig jaar kwam onder de titel 'Little Torch' het nieuwe album van Wouter Hamel uit. Wouter kiest op dit zevende studio album voor een verrassende samenwerking met zangeres/producer Lilian Hak. Het resultaat is een eigenwijze nieuwe richting, waarin jazzy, filmisch klinkende pop gestalte krijgt binnen Hak's vooruitstrevende, elektronische producties. Gelaagde samples en synths creëren de illusie van specifieke decors en film noir suspense, allemaal in dienst van Hamel's expressieve stem. Muziekblad Musicmaker schreef "Little Torch is ongrijpbaar en fascinerend, nummers die gaan van klein waakvlammetje tot bosbrand".

Wouter Hamel is een Nederlandse pop/jazz zanger met een internationale carrière. In 2005 wint hij het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en met zijn met goud en verschillende awards bekroonde debuutalbum 'Hamel' (2007) breekt hij door in Korea en Japan. Zijn volgende albums worden ook uitgebracht in Frankrijk, Duitsland en Engeland. In de afgelopen jaren heeft Hamel samengewerkt met onder meer Benny Sings, Benjamin Herman, trompettist Kyteman, Shirma Rouse en Giovanca. Wouter Hamel schrijft zijn muziek en teksten zelf en weet zijn muzikale stijl voor ieder project een nieuwe impuls te geven.

Aansluitend aan de Little Torch tour vertrekt Wouter met zijn band naar Korea voor een optreden op het Seoul Jazz Festival.

Wouter Hamel & band:

Wouter Hamel - gitaar, vocals

Sven Happel - bas

Thierry castel - toetsen

Mark van Kersbergen - drums