PURMEREND - Van 18 maart tot en met 13 mei is in Kunsthuis Waterland in Purmerend de tentoonstelling Complexity is awesome te beleven. De wereld is complex, en dat willen de kunstenaars Marja van Putten en Wim Vonk laten zien. Op zaterdagmiddag 18 maart om 16.00 uur wordt de tentoonstelling geopend met een performance door Schlampirella ‘Schlampi’ Langstrumpf i.s.m. Nick J. Swarth. De tentoonstelling is te zien van woensdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur.

Complexity is awesome
Opening 18 maart 16:00 uur
Kunsthuis Waterland
Peperstraat 36 in Purmerend


Vragen stellen, mensen raken en verwonderen
Marja van Putten en Wim Vonk hadden hun eerste gezamenlijke expositie in 1999 met de titel ‘Veel te veel’, een recalcitrante titel tegen het toen nog veel gehoorde begrip ‘less is more’. Wij wilden meer en ons niet beperken, we waren daarin partners in crime. Dat is veranderd, de kunst is minder eenduidig en ons werk heeft toch een herkenbaar eigen gezicht gekregen. Waar we ook niet in mee willen gaan, is de versimpeling, vervlakking van de kunst en het maatschappelijk discours. De wereld is nou eenmaal complex. Dat willen we laten zien!In onze kunst willen we vragen stellen, mensen raken en verwonderen.

Marja van Putten noemt haar werk femmeBRUT en verdiept zich in de combinatie van verf en textiel. Het zijn abstracte monumentale beelden met contrastrijke details en een vervreemdend materiaalgebruik. Fysiek, grof en fijnzinnig.

Wim Vonk werkt al jaren aan zijn Ontroerwoud: labyrintische assemblages. De onderdelen hangen of staan ogenschijnlijk willekeurig naast of op elkaar gestapeld, maar blijken fijnzinnig gecomponeerd. Ontroerwoud is nooit ‘af’ en verandert continu van compositie.

Artist talk
Artist talk op zaterdag 22 april van 15:00 tot 17:00 uur.

marjavanputten.nl - femmebrut.nl | wvonk.nl - ontroerwoud.nl

Finissage: zaterdag 13 mei van 15.00 tot 17:00 uur.