PURMEREND - Er is er elke derde dinsdag van de maand voor 60plussers een themawandeling door de gemeente. De routes zijn steeds ongeveer vijf kilometer. Dinsdag 18 oktober start de wandeling met het thema herfst door de Purmer-Noord bij het Leeghwaterbad. De themawandeling in september is goed bezocht geweest. Elke maand is de wandeling in een andere wijk of ander dorp van Purmerend | Beemster.

De wandelingen zijn bedoeld voor wie zelfstandig kan bewegen, dus zonder hulpmiddel. Tijdens de themawandelingen maken de 60plussers kennis met een deel van de gemeente. Ontmoeting met andere deelnemers in de groep en gezelligheid zijn belangrijke verbindende onderdelen van de wandelingen van ongeveer 1,5 uur.
De deelnemers komen dinsdag 18 oktober tussen 13.15 uur en 13.30 uur bij elkaar bij de brug naar de entree van het zwembad. Spurd adviseert de deelnemers voor tijdens de wandeling een flesje water mee te nemen. De groep gaat 13.30 uur lopen en is rond 15.00 uur terug bij het Leeghwaterbad.

De gids van Spurd begeleidt onderweg tijdens een korte pauze een bij het thema passende beweegactiviteit. Daarbij gebruikt men klein spel- en oefenmateriaal. Het thema in september is ‘herfst’.

aanmelden
Meedoen kost per keer per persoon € 2,50, voor de start op locatie cash (bij voorkeur gepast) of per pin te betalen. Aanmelden kan tot en met de maandag voor de dag van de wandeling via info@spurd.nl of door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299 418 100.

maandelijks

Tot de zomervakantie volgend jaar is er steeds de derde dinsdag van de maand een themawandeling, behalve in december. De themawandelingen zijn: 15 november Weidevenne, 17 januari Gors, 21 februari Wheermolen, 21 maart Middenbeemster, 18 april Purmer-Zuid, 16 mei centrum en tot slot 20 juni Overwhere. Nadere informatie staat op www.spurd.nl /maandelijkse wandelingen.