PURMEREND - In het kader van de 6e editie van Purmerendse Sterren op het doek hebben veertien kunstenaars de José Ferdinandus geportretteerd, bekend bij alle boekenliefhebbers in Purmerend. Op zaterdag 4 februari bleek dat het portret van Tineke van der Struik de favoriet is van zowel de ster als van het publiek. Tineke van der Struik nam blij verrast de twee awards, cadeaubonnen en bloemen in ontvangst. José twijfelde tot het laatste moment. Wat de doorslag gaf is dat zichzelf heel goed herkende in het portret, dat zij ook onderscheidend vindt door het kleurgebruik en de speelsheid. Tineke vertelde hoe het portret heel intuïtief is ontstaan en hoe er steeds meer kralenkettingen bij kwamen.

De strijd om de publieksprijs was heel spannend. Met slechts twee stemmen minder eindigde het portret van Enny Smit de Wolf op de tweede plaats en het portret van Piet Gijsbertsen eindigde als 3e met vijf stemmen minder.

José bewonderde alle portretten nog een keer samen met de desbetreffende kunstenaars, die van haar allemaal een literair juweeltje ontvingen.

Voor de publieksprijs trok José één van de 178 ingeleverde stembiljetten uit de stembus. De prijswinnaar krijgt de bijbehorende theaterbon zo snel mogelijk in huis.

De veertien portrtetten van José Ferdinandus die in het kader van de Purmerendse Sterren op het doek zijn gemaakt, zijn nog tot 18 februari te zien op de eerste verdieping van theater De Purmaryn