PURMEREND - Dit jaar is er voor het eerst het toernooi Kampioenen Cup Judo voor leerlingen speciaal onderwijs. Judo is goed voor de motorische ontwikkeling en kinderen leren omgaan met winst en verlies, worden weerbaar en sterker en ontdekken hoe leuk het is om bij een vereniging te sporten. Aanmelden kan tot en met zondag 12 november. Het toernooi is maandagmiddag 13 november in sportzaal Tarwestraat in Purmer-Noord.


De Kampioenen Cup Judo is voor kinderen vanaf zes jaar tot en met veertien jaar die extra begeleiding en aandacht nodig hebben. Het toernooi is maandag 13 november tussen 15.00 uur en 16.30 uur. De Kampioenen Cup Judo is mogelijk door de samenwerking tussen judovereniging Itaikan, de scholen voor speciaal onderwijs in de gemeente Purmerend, Judo Bond Nederland en sportorganisatie Spurd.

samenleving

De Kampioenen Cup Judo wil de kinderen helpen een plek te krijgen in de samenleving. Door kennis te hebben gemaakt met judo tijdens de vertrouwde gymles op de eigen school, kunnen de kinderen na deelname aan het toernooi Kampioenen Cup Judo mogelijk doorstromen naar de judovereniging.

aanmelden

Voor de Kampioenen Cup Judo kunnen ouders hun kind aanmelden via een formulier op de website van Spurd, maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur ook telefonisch via 0299 – 418 100 of via een e-mail naar info@spurd.nl.

Eerder is in de gemeente Purmerend gestart met Kampioenen Cup Voetbal en de Kampioenen Cup Atletiek.