PURMEREND - Sinds het voorjaar van 2017 is het Twaanlab gevestigd in de Bibliotheek Purmerend. In het TwaanLab leren jongeren werken met (de nieuwste) digitale technieken zoals programmeren, digitaal ontwerpen, 3D printen en online tv-maken. Tientallen technische denkers, creatievelingen, knutselaars en wizzkids heeft het Twaanlab de afgelopen anderhalf jaar bij elkaar gebracht. Hoog tijd voor een upgrade vindt oprichter Toine Rohner.

Twaanlab clubs
Na de zomervakantie begint het Twaanlab met de Twaanlab clubs. In deze clubs kunnen kinderen en jongeren die ontwerper, architect, online tv-maker, programmeur of uitvinder willen worden in verschillende periodes werken aan meerdere projecten. In een club krijgen de deelnemers de mogelijkheid zelf sturing te geven aan de inhoud van de lessen. Ook is er ruimte voor individuele begeleiding en het opbouwen van een portfolio van zelfgemaakt werk.

In de 2e week van september starten er drie clubs. Op woensdag de Code:Club, donderdag Art:Tribe en op vrijdag YouTube:Squad. In de clubs wordt wekelijks samen met de andere jonge digitale talenten gewerkt en getraind. Om mee te doen aan de TwaanLab clubjes maakt het niet uit of je nog geen ervaring hebt met de techniek, of juist al heel veel.

Hoe het werkt
Als lid van een Twaanlab club krijg je wekelijks van 15.30 – 17.00 uur les en begeleiding. Één uur voorafgaand aan de les is het TwaanLab al geopend (14:30 – 15:30). Op dat moment kan er gewerkt worden aan je eigen projecten, tips vragen aan Toine of gewoon samen zijn met andere clubgenoten.

Tijdens vakanties is er geen les maar zijn er extra activiteiten in het Twaanlab zoals workshops en gamemiddagen waarbij de verschillende clubs kunnen mixen.

Lidmaatschap
Inschrijven voor één of meer van de TwaanLab clubjes kan voor één trainingsserie van 10-weken of voor een heel jaar met in totaal 40 lessen. Kosten zijn € 20,- voor een proefmaand (4 lessen, zelf kiezen en combineren) en € 65,- per club, voor 10 lessen. En voor jaar lidmaatschap op één club betaal je € 234,- (jaarlijks 40 lessen).

Inschrijven, trainingsschema’s en meer informatie over de clubs op twaanlab.nl