PURMEREND - Afgelopen vrijdag startte het Purmerendse bedrijf De Hoek met de eerste online Pub Quiz in de regio Purmerend e.o. Met meer dan vijftig deelnemende huishoudens was de quiz een enorm succes. Een tweede editie kon dan ook niet uitblijven en zal aanstaande vrijdag 3 april om 20:00 uur plaatsvinden.


Het idee ontstond nadat ook De Hoek haar deuren moest sluiten voor publiek in verband met de maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.
De Hoek organiseerde doorgaans al maandelijks een Pub Quiz op hun locatie aan de Emmakade in Purmerend, en vatte afgelopen week het plan op om de Pub Quiz online aan te gaan bieden.

"Wat zo leuk is aan de online Pub Quiz is dat iedereen die dat wil elkaar kan zien via de webcam. Zo ben je toch een beetje uit met elkaar. We hadden helemaal niet verwacht dat we de eerste keer al met ruim 50 huishoudens zouden spelen. In totaal zaten er zo'n 130 mensen voor hun computer. Terwijl we op De Hoek tijdens de reguliere Pub Quiz maar plek hebben voor zo'n 50 man. Heel tof dus om te zien dat er online zoveel mensen inschakelde", aldus Rik Adema en Henneke Veenings, eigenaren van De Hoek.

Wat deze Pub Quiz uniek maakt is dat, zoals bij de reguliere Pub Quiz ook het geval is, de deelnemers zelf de content bepalen door middel van het opgeven van hun favoriete categorie via de Facebook Poll. Daarnaast kunnen mensen drank- en snackpakketten bestellen met lekkere hapjes en speciaalbieren of wijn die thuis worden bezorgd. Je hebt dus een echte Pub Quiz ervaring vanuit je eigen huiskamer.

Wil je mee doen deze week? Dat kan!
Stuur een mailtje naar info@dehoek.nl om je aan te melden.
Kosten zijn 5 euro per huishouden.

De Hoek is dé plek in Purmerend voor feestjes op maat een heeft onder andere een Escape Room, VR Gaming area en een Workshopkeuken.

www.dehoek.nl