PURMEREND - Zaterdag 22 september vindt de gratis toegankelijke cultuurparade ‘UITdagen!’ weer plaats in Purmerend. Escaperooms, muziekworkshops, live previews van Theater de Purmaryn, Theater De Verbeelding en P3 én optredens van lokale muzikanten en dans- en theaterverenigingen.


Elk jaar organiseren de culturele instellingen in Purmerend een gratis toegankelijke cultuurparade voor jong en oud. Dit jaar wordt het Waagplein vóór Theater de Purmaryn weer omgetoverd tot een festivalterrein met meer dan 30 optredens!

Proeven van cultuur
Op drie binnen -én buitenpodia kun je zaterdag 22 september van 12.00 tot 17.30 uur gratis aan allerlei activiteiten deelnemen en van optredens genieten. Loop eens het theater binnen en plof neer in het rode pluche!

Maak kennis met het nieuwe programma van de Purmerendse theaters via de live voorproefjes. Voor kinderen is er Pipo de Clown (gespeeld door de Purmerender Mitch Blaauw), Kikker, Poppentheater Koekla en de Familie van Nielie. En voor de volwassenen aanstormend cabarettalent Anne Neuteboom, Oerol-hit Theatergroep Bambie en Parade-hit Zoutmus. Poppodium P3 presenteert de uit Purmerend afkomstige singer-songwriter Leah Rye en als afsluiter van de dag de Purmerendse reggaeband Born a Tribe!

De hele dag door zijn er optredens van lokale dansscholen, muzikanten, orkesten, theatergezelschappen en het NKT. Leuk om je (klein)kinderen te zien optreden, maar ook om eens te kijken of je je wilt aanmelden bij een vereniging. Thea Taal en Theatergroep Leo XIII lezen voor de kleintjes de mooiste verhalen voor, er is een goochelaar, kinderen kunnen zich laten schminken en kunnen zelf t-shirts maken op bijzondere verffietsen. Muziekschool Waterland geeft allerlei workshops in Het Stamhuis waar je verschillende instrumenten kunt uitproberen zoals een gitaar of een piano. En misschien wel de coolste maar in ieder geval spannendste activiteit van de dag is de Escaperoom in de trouwzaal van het Purmerends Museum, georganiseerd door Bibliotheek Waterland.

De UITdagen! is een initiatief van Theater de Purmaryn en Theater De Verbeelding.

Datum: zaterdag, 22. september 2018 - 12:00 tot 17:30