PURMEREND - Vanaf 23 september is de Bibliotheek Purmerend weer op zondag open tussen 12.00 en 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom om een krantje te komen lezen, kopje een spelletje te doen, koffie te drinken, te lezen of te studeren. Om naar de Bibliotheek te komen hoef je geen lid te zijn. Boeken (of andere materialen) lenen en terugbrengen kan ook, hiervoor is wel een abonnement nodig.


Op de meeste zondagen is er wel een activiteit in de Bibliotheek Purmerend. De eerstvolgende activiteit is zondag 14 oktober. Dan wordt de Kinderboekenweek afgesloten met van allerlei leuke dingen te doen voor kinderen. Behalve het Spellen Event met Mark Hoebe van The Mystery Game, daar mag iedereen aan mee doen. Jong en oud.

Het programma van zondag 14 oktober
Olle en de Boekenvloek is een spannend boek over de verdwijning van kinderen in een dorp. Is de plaatselijke Bibliotheek nu de oorzaak van deze mysterieuze gebeurtenissen? Brenda Heijnis, de schrijver van het boek komt vertellen en signeren. Deze ontmoeting met de schrijver is voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar.

Meet&Greet Brenda Heijnis. Zondag 14 oktober van 12.30 – 15.00 uur

Pimp your friend is een knutselmiddag waar kinderen tussen 6 – 12 jaar niet alleen heen kunnen. Een vriendje of vriendinnetje is nodig. Samen werken de kinderen aan een levensgroot kunstwerk, knippen, plakken en schilderen onder begeleiding van Cultuurhuis Wherelant.

Pimp your friend. Zondag 14 oktober van 13.00 - 15.00 uur

Thea Taal leest voor uit een boek met een belangrijk onderwerp: vriendschap. Echte vriendschap maar ook over ruzie en weer goed maken. Maar lang serieus blijft het niet want Thea eindigt altijd met een vrolijk feestje. Voor kinderen van 4-8 jaar.

Thea Taal; zondag 14 oktober van 14.30-15.00 uur

Spellen Event Iedereen tussen de 4 – 80 jaar oud mag meedoen met leuke en uitdagende, bekende en onbekende spelletjes die je rond de tafel met vrienden en familie kunt spelen. Deze spelletjesmiddag wordt georganiseerd met The Mystery Game en is verder iedere 2e zondag van de maand.

Spellen Event; zondag 14 oktober van 13.00 – 15.30 uur.

Bibliotheek Purmerend is gevestigd aan de Waterlandlaan 40. Vanwege bouwwerkzaamheden is de ingang van de Bibliotheek anders te bereiken, maar wel gewoon open!