PURMEREND - Steeds meer senioren vinden hun weg op internet. Soms in razend tempo, soms schoorvoetend. De angst iets verkeerds te doen of op een verkeerd linkje te klikken, leeft bij velen. Terecht, want digitale criminaliteit is de snelst groeiende ‘tak van sport’ binnen de criminele wereld. Wil jij je ook veiliger voelen op het internet? Op zaterdag 15 april organiseert de Bibliotheek Waterland samen met onder meer de politie en de gemeente Purmerend de informatiemarkt Veilig Digitaal is normaal in de Bibliotheek Purmerend.

Veilig voelen in de digitale wereld

Tijdens deze dag staan kan men in gesprek of een verhaal delen met een o.a. een medewerker van de Bibliotheek, de politie, de ING Bank, Clup Welzijn, SeniorWeb of de gemeente Purmerend. Het doel? Veilig en goed geïnformeerd op weg zijn in de digitale wereld.

Spelenderwijs

Ook spelenderwijs meer informatie krijgen over digitaal kan door aan te schuiven bij het bordspel Optimaal Digitaal of het met je (klein)kind samen het Hackshieldspel te spelen.

Komt een vrouw bij de Hacker


Maria Genova is schrijver en journalist en heeft de wereld verkend van social media, internetcriminaliteit en identiteitsfraude. Om aan te tonen hoe gemakkelijk het is om in iemands computer te komen, begeeft ze zich op het schimmige hackerspad. Maar ze daagt ook een hacker uit om haar te hacken. Met een onthutsend resultaat dat ze optekende in het boek Komt een vrouw bij de hacker. Tijdens de informatiemarkt Veilig Digitaal is normaal kun je GRATIS een presentatie bijwonen van Maria Genova met verhalen uit het boek en praktische tips om je te wapenen tegen internetcriminaliteit.

Veilig Digitaal is Normaal: informatiemarkt – Zaterdag 15 april 10.00 – 15.00 uur Bibliotheek Purmerend. Vrij toegang!

Komt een vrouw bij de Hacker: lezing van Maria Genova- Zaterdag 15 april 13.00-14.00 uur Bibliotheek Purmerend GRATIS aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/agenda