PURMEREND/VOLENDAM - Tijdens de Nationale Voorleesdagen (24 januari t/m 3 februari) organiseert de Bibliotheek Waterland verschillende activiteiten voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Voorlezen, zelf lezen, samen lezen, het is allemaal even ontspannend en het helpt een kind een wereld aan boeken en verhalen te ontdekken. Dit begint al van kleins af aan met het voorlezen, leuk en belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Voor hen barst het grootste voorleesfeest los op 24 januari, deze Nationale Voorleesdagen staat Prentenboek van het jaar Help! Een verrassing! centraal.


Voorleesontbijt
Samen ontbijten en luisteren naar het Prentenboek van het jaar. Na afloop van het voorlezen kunnen kinderen in de Bibliotheek Purmerend zelf een rol spelen in het prentenboek met behulp van het green screen. In de Bibliotheek Volendam en Landsmeer wordt er geknutseld aan een eigen verrassing.
Voorleesontbijt in de Bibliotheek Purmerend, Bibliotheek Volendam en Bibliotheek Landsmeer, woensdag 24 januari van 10.00 - 12.00 uur. Voor kinderen van 0 – 6 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

Voorlezen
Kinderen kunnen aanschuiven bij het voorlezen uit Help! Een verrassing! en daarna een eigen verrassing knutselen. Of zelf een rol spelen in het prentenboek met behulp van het green screen.
Voorlezen en knutselen in de Bibliotheek Monnickendam op woensdag 24 januari van 14.30 - 16.00 uur. In de Bibliotheek Purmerend en de Bibliotheek Edam op woensdag 24 en 31 januari van 15.30 - 17.00 uur. Voor kinderen van 3 - 6 jaar. Gratis.
Voorlezen en green screen in de Bibliotheek Monnickendam op woensdag 31 januari van 14.30 - 16.00 uur. Voor kinderen van 3 – 6 jaar. Gratis.

Voorlezen uit de Prentenboek top 10
Iedere ochtend is er voorlezen uit een mooi, lief of vrolijk prentenboek uit de Prentenboek top 10.
Voorlezen, in de Bibliotheek Purmerend op 25, 26, 29, 30 en 31 januari en 1 en 2 februari van 10.00 - 10.30 uur. Voor kinderen van 3 – 6 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

Muziek op schoot
Diana Veldkamp neemt ouders en kinderen mee op een muzikale reis. Net als voorlezen is samen muziek maken superleuk en goed voor de (taal)ontwikkeling.
Muziek op schoot, op zaterdag 27 januari in de Bibliotheek Purmerend van 10.15 - 11.00 uur en in de Bibliotheek Monnickendam van 11.30 - 12.15 uur. Op zaterdag 3 februari in de Bibliotheek Landsmeer van 10.00 - 10.45 uur en in de Bibliotheek Beemster van 11.15 - 12.00 uur. Voor kinderen van 0 – 4 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

Help! Een verrassing! Silent disco theater
In een verhaal stappen dat wordt voorgelezen, hoe zou dat zijn? Daantje de Voorleeskampioen neemt de kinderen mee. Verrassingen, muziek en betoverende geluiden maken het verhaal compleet.
Silent disco theater, zaterdag 3 februari in de Bibliotheek Purmerend van 15.00 - 15.30 uur. Voor kinderen van 2 – 6 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

Voorstelling Reus Ribus en de rel kabouters
Reus Ribus woont in het bos en houdt niet van verrassingen. Als de kabouters naast hem gaan wonen gaat Reus Ribus op zoek naar een nieuw thuis. Met kleurrijke pop-up decors worden de kinderen meegevoerd in de zoektocht van Ribus naar een nieuw thuis.
Voorstelling, zaterdag 3 februari in de Bibliotheek Monnickendam van 14.30 - 15.00 uur. Voor kinderen van 3 – 6 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

PeuterParade
Spelenderwijs taal ontdekken met Martine Zwarthoed is er iedere maand. Dit keer leest Martine voor uit een prentenboek uit de Prentenboeken top 10 en natuurlijk is er weer muziek.
PeuterParade, zaterdag 3 februari in de Bibliotheek Volendam van 10.30 - 11.15 uur. Voor kinderen van 3 – 4 jaar. Gratis maar wel even aanmelden.

En er is meer.
Ook is er een speurtocht te doen in alle vestigingen tijdens openingstijden, met plaatjes zoeken kunnen kinderen een verrassing winnen. Lid worden van de Bibliotheek Waterland is tot 25 jaar helemaal gratis! Kinderen die zich tijdens de Nationale Voorleesdagen inschrijven ontvangen een voorleesknuffeltje cadeau.

•Bibliotheek Purmerend Waterlandlaan 40, Bibliotheek Beemster Tobias de Coenestraat 4,
•Bibliotheek Edam Dijkgraaf Poschlaan 8, Bibliotheek Volendam Foksiastraat 10,
•Bibliotheek Landsmeer Calkoenstraat 27, Bibliotheek Monnickendam ’t Spil 19,
•Bibliotheek Broek in Waterland Nieuwland 32, Bibliotheek Ilpendam Gruttostraat 11,
•Bibliotheek Marken Kerkbuurt 90.

Voor meer informatie of aanmelden zie www.bibliotheekwaterland.nl/ nvd