PURMEREND - Boeken kunnen helpen om in het hoofd van iemand anders te kruipen en zo vanuit een geheel ander perspectief te lezen en leren. Tijdens de Boekenweek van 11 t/m 19 maart met het thema Ik ben alles nemen we je bij Bibliotheek Waterland mee op ontdekkingstocht. Een tocht langs verhalen van schrijvers en levenspoëzie. Maar behalve boeken zijn er ook activiteiten in de vestigingen van Bibliotheek Waterland.

In gesprek met Lale Gül

‘Als vrijheid beknot wordt door de verwachtingen die ouders van je hebben, dan heb je geen vrijheid om jezelf te zijn en te ontwikkelen’. In haar autobiografische roman Ik wil leven beschrijft Lale Gül haar worsteling met deze verwachtingen en waar ze zich steeds meer aan onttrekt.

Bregje van der Wijst interviewt de schrijfster. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen, een boek te kopen en te laten signeren.
In gesprek met Lale Gül - zondag 12 maart 2023, van 14.00 - 15.30 uur | Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Kosten: Leden: € 5,00 / Niet leden € 7,50

Suzanna Jansen over haar boek de Omwenteling
Meesterverteller Suzanna Jansen schetst in de Omwenteling de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief van de vrouw. Tijdens de Boekenweek neemt zij je mee in het kleine verhaal van haar moeder en de grote geschiedenis van de omwenteling van de emancipatie. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen, een boek te kopen en te laten signeren.

Suzanna Jansen - vrijdag 17 maart 2023, van 19.30 - 21.00 uur | Bibliotheek Monnickendam, 't Spil 19. Kosten: Leden: € 5,00 / Niet leden € 7,50

Maarten Bogaers zingt zijn Ongehoorde liedjes
De liedjes van de singer-songwriter verhalen over vroeger en later, over geluk en verdriet, over vriendschap en liefde. Zijn stijl is melancholisch, met een hang naar nostalgie maar zijn stijl is ook van nu. Kom je ook? De middag zit vol levenspoëzie en blues, veel blues. Maarten Bogaers - zondag 19 maart, van 14.30 - 15.30 uur | Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Gratis inloop.