PURMEREND - Het thema ’Ode aan de eerste liefde’. We hebben er vast allemaal herinneringen aan, die allereerste liefde. Er ging een wereld voor je open vol spanning en euforie, maar ook vol onzekerheid en verdriet. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers. En waar vind je meer dichters en de schrijvers dan in de bibliotheek? Maar behalve boeken over de liefde zijn er ook hartverwarmende activiteiten in de vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland.

Luisterlezing Franse chansons in Landsmeer

We kennen ze allemaal wel die prachtige Franse chansons waarin de liefde wordt bezongen, maar het is zo jammer dat de meesten van ons het Frans niet zo goed beheersen. In deze lezing krijg je chansons te horen en op het scherm verschijnen de gezongen tekst in een Nederlandse vertaling. Musicus Fred Suring besteed aandacht aan de levens en chansons van: George Brassens, Françoise Hardy,Dalida, Jacques Brel, Georges Moustaki, Gilbert Bécaud, Charles Aznavour en natuurlijk aan Edith Piaf.

Luisterlezing in Bibliotheek Landsmeer - Donderdag 14 april 2022, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Landsmeer. Kosten: Leden: € 5,00 / Niet leden € 7,50 – inclusief wijn en Franse kaas.


Liefde in beeld: Lezing in Purmerend

Tijdens de Boekenweek met als thema ‘Ode aan de eerste liefde’, neemt historicus Martijn Pieters je mee naar verhalen en voorwerpen van hartstocht en minnekunst. De liefde is door de tijden heen voor talloze kunstenaars op al even veel verschillende manieren een inspiratie voor het vervaardigen van kunstwerken geweest. Van individuele liefdesverklaringen aan echtgenotes, maîtresses en muzen tot aan de klassieke liefdesverhalen uit de klassieke mythologie en wereldliteratuur. Van vleselijke, platonische en goddelijke liefde.

Lezing Liefde in beeld - Zaterdag 9 april 2022, van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Purmerend Kosten: Leden: € 5,00 / Niet leden € 7,50

Tot over je oren: Schrijfworkshops in alle bibliotheekvestigingen

Tot over mijn oren (zo verliefd op jou). Tijdens deze exclusieve schrijfworkshop van auteurs Eva en Renee Kelder gaan we schrijven over de liefde. Niets is zo overweldigend als je eerste grote liefde. Knikkende knieën, een hart vol verlangen, dagdromen over die ander. Kom je ook? De workshop zit vol inspiratie en advies voor iedereen die van schrijven houdt (ook als je geen schrijfervaring hebt).

Schrijfworkshop Tot over je oren - Zaterdag 9 april van 10:30 tot 12:00 in de bibliotheken Edam en Landsmeer. Woensdag 13 april van 19:30 tot 21:00 in de bibliotheek Beemster. Donderdag 14 april van 19:30 tot 21:00 in de bibliotheek Volendam. Zaterdag 23 april van 10.30 – 12.00 uur in de bibliotheek Purmerend. Kosten: Leden: € 5,00 / Niet leden € 7,50

Voorlezen in Purmerend en Beemster

Kom tijdens de Boekenweek naar de Bibliotheek met je (klein)kind en luister naar waar kinderen van houden. Speciaal voor kinderen van 3-6 jaar komt Pieta voorlezen over kinderen die van dieren houden en over dieren die van kinderen houden. De toegang is vrij en aanmelden is niet nodig

Woensdag 13 april van 14:15 tot 14:30 | Bibliotheek Beemster

Woensdag 13 april van 15:30 tot 16:00 | Bibliotheek Purmerend