PURMEREND - Muziek, film, gedichten, kortingsacties en een openingswoord van de burgemeester. Op zaterdag 14 mei kan niemand om de verjaardag van de Wereldwinkel heen! De festiviteiten vinden plaats op het Waagplein, in de Wereldwinkel en het Stamhuis.

De Wereldwinkel Purmerend bestond in 2021 een halve eeuw. Alle reden voor een feestje, vinden de vele vrijwilligers. Vorig jaar gooide corona roet in het eten en dus wordt het jubileum dit jaar groots gevierd. De feestweek loopt vanaf 10 mei en eindigt op zaterdag 14 mei met een niet te missen straatfeest. Thema rondom veel activiteiten: ‘help kinderarbeid de wereld uit’.

Muziektent Als startsein van de festiviteiten van die dag houdt burgemeester Don Bijl om 11.00 uur een toespraak in de Wereldwinkel. Op het Waagplein treden in een feesttent het Beemster kinderkoor, het jeugdorkest van Muziekschool Waterland, Crescendo en band Arnold op.

Gedichten en films Om 13.15 uur en 14.45 uur vinden in de tent en in de Wereldwinkel dichterssessies plaats. Het Stamhuis vertoont tweemaal de film Sun Children, waarin het onderwerp kinderarbeid centraal staat. De film wordt afgewisseld met portretten van producenten van de producten die de Wereldwinkel verkoopt en van de goede doelen waar de winkel aan doneert.

Geschiedenis Wereldwinkel In en rond de Wereldwinkel zelf wordt teruggeblikt op vijftig jaar Wereldwinkel Purmerend. Er is een tentoonstelling over ‘hoe het allemaal begon’. Bovendien staan er marktkramen waar de Wereldwinkel speciaal voor deze gelegenheid bijzondere producten te koop aanbiedt.