PURMEREND - Goed nieuws voor de Voedselbank Purmerend. Onlangs heeft de organisatie te horen gekregen dat zij opnieuw het Certificaat Voedselveiligheid hebben ontvangen.


Het Certificaat Voedselveiligheid is een certificaat dat laat zien dat de Purmerendse Voedselbank volgens de gestelde eisen van Infoblad 76 en het Handboek Voedselveiligheid Vereniging Nederlandse Voedselbanken werkt. Dit is belangrijk, omdat op die manier de Voedselbank kan laten zien dat de organisatie altijd werkt aan beter en veiliger voedsel, en dat de organisatie voedselveiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Gemiddeld heeft de Voedselbank Purmerend een 8,9 als rapportcijfer gekregen.

Infoblad 76 en het handboek
Infoblad 76 is een informatieblad dat door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is uitgegeven. Hierin staan richtlijnen over de interpretatie van regels rondom voedselveiligheid. Het is specifiek bestemd voor goede doelen, zoals de Voedselbank. Het Handboek Voedselveiligheid is een handboek dat als lijn wordt gebruikt bij alle Voedselbanken aangesloten bij Voedselbanken Nederland. Deze is gebaseerd op de CBL Hygiëne Code en beschrijft de hygiënische aspecten van de werkzaamheden en hoe veilig om te gaan met voedsel.