PURMEREND - Kinderen hebben onverwacht een extra week vakantie en Spurd heeft daarom in zeer korte tijd de PleinSpelen opgezet. Vanaf morgen zijn er voor de rest van het jaar elke doordeweekse dag op meerdere schoolpleinen tegelijk leuke sportieve beweegactiviteiten. De kinderen kunnen zonder aanmelden meedoen aan de PleinSpelen. De schoolpleinen staan op de website van Spurd. De PleinSpelen zijn gratis toegankelijk.

De PleinSpelen zijn op verschillende schoolpleinen in Purmerend en Beemster, steeds van 14.00 uur tot 16.00 uur. De laatste dag van de PleinSpelen is vrijdag 31 december. Spurd zorgt voor verschillende speelmaterialen, waaronder een springkussen. De organisatie voor sportief bewegen is druk bezig ‘rondreizende’, extra activiteiten te organiseren voor op de schoolpleinen.

JOGG
Tijdens de PleinSpelen is er aandacht voor groente en fruit, als onderdeel van een gezonde leefstijl. De kinderen leren door een spel hoe bijvoorbeeld een aubergine eruit ziet, blauwe bessen smaken en waarom wortels goed zijn voor ogen. Kinderen kunnen bovendien gratis op de foto met Tamira de Tomaat, Wendy de Wortel en Koen de Komkommer.
Vanzelfsprekend zijn de PleinSpelen coronaproof en is er deskundige begeleiding.

De PleinSpelen buiten vervangen de activiteiten binnen van SpurdFun aansluitend op schooltijd en van de PurVak in de kerstvakantie. De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus staan geen activiteiten binnen toe.

13plus
Voor jongeren vanaf dertien jaar tot en met zeventien jaar zijn er vanaf maandag 27 december tot en met vrijdag 31 december sportieve activiteiten op de sportcomlexen van FC Purmerend (alle dagen) in Weidevenne en SV Beemster (alleen woensdag en donderdag) in Middenbeemster. Steeds vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur is er bijvoorbeeld (bubbel)voetbal, penaltybokaal, gladiatorenspel, archery tag en een boksring. Het programma staat op spurd.nl.