PURMEREND - Kunst kan inspireren tot nieuwe kunst In Kunsthuis Waterland, Peperstraat 36 te Purmerend is van 8 april t/m 14 mei de tentoonstelling Voorbeeld – Nabeeld. Voor deze expositie laten de deelnemers zich leiden door hun favoriete kunstwerk om te komen tot een nieuw beeld. Simpelweg imiteren is niet het uitganspunt en de werken zijn meer dan een ‘variatie op’. Het voorbeeld overtreffen? Een ode aan de kunstenaar lijkt hier meer op z’n plek.

Sommige exposanten laten zich inspireren door aspecten van het gekozen werk zoals kleur of vorm. Anderen voelen zich aangetrokken tot het karakter van een werk, de uitdrukking van tegenstellingen of eenvoud. Weer anderen volgen de werkwijze. Dit alles heeft geleid tot een rijke expositie met veel verschillende disciplines, onder andere schilderkunst, mixed media, keramiek en fotografie. Een knipoog naar Rothko, een weerspiegeling van Matisse, een zoektocht naar Rubens of Ensor. Hoe dat eruit ziet zie je bij de expositie Voorbeeld – Nabeeld. Deze tentoonstelling is in samenwerking met Galerie de Ploegh uit Amersfoort tot stand gekomen.

8 april 2022 t/m 14 mei 2022


Op vrijdagmiddag 8 april 2022 om 16.00 uur wordt de tentoonstelling geopend door Lex van de Haterd voorzitter van de vereniging LKG De Ploegh uit Amersfoort. U bent van harte welkom!

Kunsthuis Waterland heeft ook een uitgebreide en zeer verscheiden kunstuitleen met 1500 te lenen werken, zie hiervoor ook de website www.Kunsthuiswaterland/catalogus.

Deelnemende kunstenaars aan de expositie zijn; Peter van den Akker, Joke van Beetum, Hannah Blom, Henriëtte Coppes, Marie Louise Dooijes, Marieke van Enk, Janine Eshuis, Famke Hajonides, Annemiek van Kollenburg, Boudewijn Korsmit, Adri Langbroek, Adriana Nichting, Hadewich Ouwendijk, Margharita Pianarosa, Sari Piek,Ingrid van Polen, Helmi Schellinger, Monique Schep, Liselotte Schut en Jos Verschaeren.

Peperstraat 36 1441 BJ Purmerend
info@kunsthuiswaterland.nl
www.kunsthuiswaterland.nl
Openingstijden woensdag t/m zaterdag van 12 - 17 uur