PURMEREND - Voorlezen aan baby’s, kan dat? Baby’s kunnen meer dan de meeste mensen denken. Al vanaf de eerste dag luistert een baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. BoekStart speelt daar op in door het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Kinderen die veel woorden horen als ze jong zijn, hebben een vliegende start. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby al worden voorgelezen, het later beter doen op school.

Voor alle jonge ouders, maar ook voor opa's en oma's, organiseert Bibliotheek Waterland maandelijks gezellige bijeenkomsten in de bibliotheken Purmerend en Landsmeer op zaterdagochtend. Tijdens de Babysoos voor kinderen van 0-2 jaar wordt er actief voorgelezen, bewegingsspelletjes gedaan en versjes geleerd. Ouders kunnen uitgebreid vragen stellen en de BoekStart medewerker laat geschikte boekjes zien en geeft tips over voorlezen.

De eerstvolgende Babysoos in Purmerend is op zaterdag 26 september van 10.30 – 11.00 uur en die in Landsmeer op zaterdag 3 oktober a.s. van 10.30 – 11.00 uur. Deelname is gratis maar aanmelden is vanwege de coronamaatregelen verplicht. Aanmelden kan via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.

Kijk voor adressen en openingstijden bibliotheken op www.bibliotheekwaterland.nl