PURMEREND - Voorlezen aan baby’s, kan dat? Baby’s kunnen meer dan de meeste mensen denken. Al vanaf de eerste dag luistert een baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. BoekStart speelt daar op in door het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Kinderen die veel woorden horen als ze jong zijn, hebben een vliegende start. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby al worden voorgelezen, het later beter doen op school.

Voor alle jonge ouders, maar ook voor opa's en oma's, heeft Bibliotheek Waterland het afgelopen seizoen gezellige bijeenkomsten in verschillende bibliotheek georganiseerd. Babysoos, Peuterparty, Prentenboekenyoga en meer. De laatste Babysoos van dit seizoen is op zaterdag 25 mei van 10.30 – 11.30 in de Bibliotheek Waterlandlaan 40 te Purmerend.
In september gaan wij weer van start met activiteiten voor jonge kinderen in de bibliotheken Purmerend, Landsmeer en Volendam.