PURMEREND - De VoorleesExpress van de Bibliotheek is aangesloten bij een landelijke organisatie die de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en de taalomgeving thuis verrijkt, door wekelijks bij gezinnen voor te lezen. Er zijn op termijn nieuwe vrijwilligers nodig voor kinderen met een taalachterstand in Purmerend.


Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin, speelt (taal)spelletjes en legt contact met de ouders. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en kinderen op andere manieren te stimuleren in taal. Samen wordt er gezocht naar een aanpak die past bij de ouders en het kind. Voorlezers mogen hun voorkeur opgeven voor welke dag en welk tijdstip en zij worden tijdens het traject begeleid. Sommige voorlezers gaan na afloop van een traject door met een volgend gezin, andere stoppen na een half jaar of gaan pas in een volgend jaar weer verder.

Iedereen die meer wil weten over deze dankbare taak als voorleesvrijwilliger kan zich vrijblijvend aanmelden voor een informatie bijeenkomst op dinsdag 25 juni van 19.00 tot 20.30 uur in de Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Aanmelden via een mailtje aan voorleesexpress@bibliotheekwaterland.nl. Bellen mag ook! Kai Kohnstamm 06 4912 3017.

Meer over het landelijke project www.voorleesexpress.nl.