PURMEREND - Op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni en zondag 2 juni brengt Toneelvereniging De Staande Ovatie de musicalparodie “Lang en Gelukkig”. In 2007 en 2014 werd dit stuk succesvol opgevoerd door het RoTheater, en in 2010 werd deze productie verfilmd. Het script is van Don Duyns en de liedteksten bij originele liedjes zijn van Alex Klaasen. Voor de allerlaatste keer zal de regie in handen zijn van Stephan der Kinderen.

Er waren eens… heel lang geleden… in een land hier ver vandaan… een meisje met een rood kapje, een jongen zo groot als een duim, een grote boze wolf, een goede fee, een prins, een weesmeisje en een stiefmoeder. In sprookjesland staat alles op z’n kop als de koningin van het land besluit dat het tijd wordt dat de prins een vrouw zoekt. Assepoester wil niets liever dan naar het bal gaan, maar haar nieuwe stiefmoeder en stiefzussen steken hier het liefst een stokje voor. Assepoesters beste vriendin, Roodkapje, heeft zo haar eigen liefdesproblemen, want wat nou als van het pad afwijken veel leuker is dan erop te blijven?

De voorstelling zit vol met herkenbare liedjes en personages, maar dan net even in een ander jasje (of jurkje) gestoken. In deze voorstelling is niets en niemand wat het lijkt. De spelers worden uitgedaagd door een groot aantal kledingwisselingen. Niet alleen moet er gewisseld worden van personage, maar ook van sekse. Dit zorgt voor hilarische momenten, maar er is ook ruimte voor emoties en moeilijke keuzes. Want hoe leef je eigenlijk lang en gelukkig?

De voorstelling wordt gespeeld op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni (20:00 uur) en zondag 2 juni (14.30 uur) in Dorpshuis Wijdewormer. Kaartjes voor de voorstelling kosten €10,- en zijn te reserveren via toneelverenigingstaandeovatie@gmail.com.