PURMEREND - Meerdere basisscholen hebben laten weten dat ze het voor de leerlingen jammer vonden dat er in Purmerend geen Koningssportdag kan zijn. Daarop is door Spurd de Thuiseditie 2020 samengesteld. De leerlingen ontvangen voor vrijdag via de scholen de opdrachten. Met deze Thuiseditie beleven de kinderen toch een actieve Koningssportdag.

De enthousiaste medewerk(st)ers van Spurd hebben voor de kinderen een actief programma bedacht om thuis te doen. De leerlingen kunnen eerst via een You Tube video lekker dansen op Pasapas van Kinderen voor Kinderen en daarna zijn er zes opdrachten voor ze. Opdrachten zijn onder meer een kroon knutselen, een koninklijke fotosessie waarop de leerling acht sporten laat zien en een fiets of step versieren. Wie alle opdrachten heeft gedaan ontvangt een oorkonde met foto.

Met de Thuiseditie is er voor de schoolkinderen een alternatief voor de Koningssportdag in het Leeghwaterpark en in De Beuk, op de sportvelden van vv Purmersteijn en in het Leeghwaterbad. Al jaren doen meer dan vijfduizend leerlingen mee aan de Koningssportdag in Purmerend. De achtste editie vrijdag 17 april kan vanwege het coronavirus niet doorgaan.