PURMEREND - Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Deze maand is van 4 maart t/m 2 april 2024 de vrolijke keramiek van Ada Aukema te zien. Alle reden om de komende maand tussen het winkelen door even stil te staan voor de etalage van de VVV.

Handgevormde unica

Ada Aukema haalt haar inspiratie uit de natuur en laat zich leiden door haar gevoel. “Ik zoek naar harmonie en kijk naar wat elkaar versterkt. Structuur is mij eigen en dat is ook terug te zien in mijn werk. De kracht van eenvoud van vorm versterkt de realiteit”, aldus Ada. Haar werk bestaat uit handgevormde unica meestal figuratief, maar soms ook functioneel. Per object bepaalt zij hoe gestookt of geglazuurd zou kunnen worden om elk werk een eigen karakter te geven. Bij de VVV laat zij onder andere werk zien uit de vrolijke bloempottenserie “Als je haar maar goed zit”.

Ada Aukema is opgeleid als keramiste bij SBB in Gouda. In 2008 startte ze met Atelier Creada, waar zij workshops geeft. Zij werkt ook in opdracht, onder andere urnen en relatiegeschenken.

In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en haar werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Of kijk eens op de website van Ada Aukema: www.ateliercreada.nl.