PURMEREND - In tijden dat negatief nieuws overheerst en dat er wellicht wat meer zorgen zijn dan anders, is het goed om met de handen te werken, te creëren, anders te kijken naar dagelijkse dingen. Kunst creëert ruimte voor gevoel, expressie, verbinding, verbeeldingskracht en schoonheid. En daarom zijn kunst en cultuur nu belangrijker dan ooit. Na een aantal weken gesloten te zijn geweest mogen we gelukkig weer mensen ontvangen bij Cultuurhuis Wherelant. We hebben in ons kersverse cursusjaar een aantal nieuwe en originele kunst- en cultuurcursussen voor een ontspannen moment van de week. Wil je schrijven leren? Of liever met de penseel in de weer? Of misschien juist wel het podium op. Het kan allemaal in Purmerend en wel bij Cultuurhuis Wherelant.

Schrijf je nog snel in, want de cursussen gaan binnenkort van start
Zet je goede voornemens om in daden en haal de komende weken de creativiteit in jezelf naar boven. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar bij diverse leuke cursussen. Heb je altijd al een boek willen leren schrijven? Of geloof je nooit dat er in jou een portrettekenaar schuilt? Daag jezelf dan uit en leer van de professional. Het allerbelangrijkste is natuurlijk het plezier en de ontspanning die je ervoor terug krijgt. Of zie het als een beetje ’me-time’ in je gejaagde werkweek.

Speciale proeflesweek
Twijfel je tussen twee cursussen of wil je eerst eens kennismaken met de docent? Kom dan naar de proeflesweken van 7-18 februari. Je kunt voor uiteenlopende cursussen vrijblijvend kennismaken met het programma, de technieken en natuurlijk de docent. De proeflessen zijn gratis, maar wel vooraf aanmelden via onze website: wherelant.nl/proeflessen

Bij Wherelant nemen ze kunst en cultuur serieus
In ons ruime pand aan de Van IJsendijkstraat werken we uitsluitend met professionele docenten die veelal hun sporen in hun vak al ruimschoots verdiend hebben en weten waar ze het over hebben. Dat niet alleen, ze weten hun kennis en enthousiasme ook over te brengen. De lessen worden gegeven in ruime lichte ateliers met alle professionele gereedschappen en attributen binnen handbereik.

Ambacht leren of in de weer met je camera?
Nieuw dit seizoen zijn een aantal fotografie-cursussen, maar ook bijvoorbeeld de cursus Papierknipkunst voor het fijne werk. Wil je meer weten over kunst in het algemeen, volg dan de cursus Kunstgeschiedenis met verschillende thema’s. Maak kennis met het ambacht edelsmeden of ontwerp je eigen tuin (en geniet er deze zomer al van). Kortom keuze genoeg. Je vindt alle cursussen en informatie op onze website en je kan je hier ook direct inschrijven. Bezoek dus snel wherelant.nl/cursussen