PURMEREND - Op zaterdag 11 september wordt om 11.00 uur Kunst in de etalage bij Bram Mannenmode op de Kaasmarkt 7 feestelijk geopend. Na een kort openingswoord verzorgt Gerard Wegman als ervaren stadgids van 't Gilde een rondleiding langs de deelnemende etalages. Een aantal kunstenaars die meelopen, lichten hun werk kort toe en Gerard vertelt iets over de bijzondere panden die we zien tijdens de wandeling. De opening wordt muzikaal omlijst door Jorn van Ingen en Mitchell Colina.

Drie weken voorafgaand aan de Kunstroute Purmerend (die plaats vindt op 2 & 3 oktober) stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages beschikbaar aan de kunstenaars. In elke deelnemende winkel is minimaal één kunstwerk van een kunstenaar te zien; dit keer een vrij werk zonder een vooraf opgegeven thema. Er is een wandelroute uitgezet om alle kunstwerken te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute in het eerste weekend van oktober. De wandelroute en het gratis routeboekje van de Kunstroute zijn verkrijgbaar bij de VVV en alle deelnemende winkels. Beide routes zijn ook te downloaden op de website van Kunstcollectief Purmerend, www.kunstcollectiefpurmerend.nl.

Kunst in de etalage en Kunstroute Purmerend zijn activiteiten van het Kunstcollectief Purmerend, dat als doel heeft lokale kunstenaars meer zichtbaar te maken.