PURMEREND - Voor 55-plussers heeft Spurd een leuke wandelroute van ongeveer vijf kilometer samengesteld. De wandeling door de Gors en Wheermolen is woensdagochtend 12 oktober en begint vanaf de parkeerplaats bij station Purmerend. Onderweg zijn er twee weinig inspannende beweegactiviteiten. De Spurd Wandel Special is bedoeld voor wie zonder rollator of wandelstok kan lopen. Medewerksters van Spurd begeleiden de groep wandelaars.

De groepswandeling bevordert ontmoetingen en samen wandelen in de frisse lucht geeft plezier. Gezelligheid staat voor Spurd voorop. De wandelaars vertrekken vanaf het parkeerterrein aan de kant van het stadhuis bij NS station Purmerend. Spurd adviseert makkelijk zittende schoenen en kleding waarin het lekker bewegen is. Tijdens de wandeling kan men genieten van de soms verrassende omgeving. De wandeltocht begint 09.30 uur (verzamelen vanaf 09.15 uur) en rond 12.30 uur is de groep weer terug op het parkeerterrein.

extra
Onderweg zijn er twee laagdrempelige beweegactiviteiten op twee verschillende locaties. Er is een bezoek aan het onlangs geopende buurtpunt de Gors aan de Lisdoddestraat en aan de zogenoemde dojo van SV Kodokan aan de Kometenstraat in Wheermolen. In het buurtpunt gaat men aan de slag met ‘Brein en lijf’. Tijdens een van de stops krijgen de wandelaars een kopje koffie of thee aangeboden. Deelneemster Wil van een eerdere Spurd Wandel Special is blij met deze sportieve beweegactiviteit: ‘Zo leuk dat Spurd dit organiseert, gezellig in beweging met elkaar.’

Voor vertrek betalen de wandelaars op het parkeerterrein zes euro voor de Spurd gidsen van de wandeltocht, koffie/thee en de beweegactiviteiten. Betaling bij voorkeur per PIN, maar mag ook gepast contant.

aanmelden verplicht
Spurd wil vooraf weten hoeveel wandelaars gaan komen, daarom is aanmelden verplicht. Aanmelden voor woensdag 12 oktober kan via een e-mail naar info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur via 0299 - 418100. Aanmelden kan met vermelding van naam (en eventuele wandelgenoot) en telefoonnummer.