PURMEREND - Dinsdagmiddag 20 juni is er voor 55plussers een themawandeling door de wijk Overwhere. Tijdens de gezellige wandeling leren de deelnemers dat deel van Purmerend beter kennen. Het is een route van ongeveer vijf kilometer en men loopt de route in ongeveer 1,5 uur. De wandeling zorgt voor gezonde beweging en voor ontmoetingen. Vanaf september is er weer elke maand een themawandeling door een andere wijk of dorp van Purmerend | Beemster.

De themawandeling is bedoeld voor wie zelfstandig kan bewegen, dus zonder hulpmiddel. Gezelligheid, bewegen en ontmoeting met andere deelnemers in de groep zijn belangrijke verbindende onderdelen van de wandelingen.

vertrekpunt

De deelnemers verzamelen zich dinsdag 20 juni tussen 13.15 uur en 13.30 uur bij sportschool Better You, Suze Groenewegstraat 144. Spurd adviseert de deelnemers voor tijdens de wandeling een flesje water mee te nemen. De groep gaat 13.30 uur lopen en is rond 15.00 uur terug bij de sportschool.

Onderweg zijn er in de buitenlucht als korte onderbreking van de wandeling beweegoefeningen. Het thema van de wandeling in juni is balanceren, belangrijk voor ouderen. De balansoefeningen zijn sportief gericht op staan, gaan en lopen. De docente van Spurd laat de deelnemers daarbij klein spel- en oefenmateriaal gebruiken.

aanmelden

Meedoen kost per persoon € 2,50, voor de start op locatie per pin of cash (bij voorkeur gepast) te betalen. Aanmelden kan tot en met de maandag 19 juni via info@spurd.nl of door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299 418 100.

na zomervakantie

Na de zomervakantie is er elke derde donderdag (niet meer op dinsdag) van de maand weer een themawandeling, voor het eerst donderdag 21 september. In juli en augustus zijn er geen themawandelingen.