PURMEREND - Een bezoek aan een nieuwe sportaanbieder in Purmerend is onderdeel van de wandeling van Spurd op de vrijdagochtend in de herfstvakantie. De wandelaars lopen een route van ongeveer vijf kilometer door verschillende wijken van Purmerend. De Spurd WandelSpecial staat vrijdag 16 oktober in het teken van ontdekken, kennismaken met andere vormen van bewegen en gezelligheid. Het thema van deze coronaproof WandelSpecial is ‘oud(er) ontdekt nieuw’.

De wandeling van vijf kilometer met pauze is voor iedereen te doen die zonder loophulpmiddel - rustig aan - twee uur kan lopen. Deskundige begeleidsters van Spurd lopen mee en maken er een bijzondere wandelervaring van. De start van de wandeling is bij de fietsenstalling voor het stadhuis. Spurd adviseert makkelijk zittende loopschoenen te dragen en kleding waarin het makkelijk bewegen is. Gezelligheid en plezier zijn tijdens de wandeling vanzelfsprekend en motiverend, De invulling van het thema ‘oud(er) ontdekt nieuw’ is een verrassing, maar is onderdeel van een uitdagende ochtend. De nieuwe beweegactiviteiten zijn evenals de locatie van de nieuwe sportaanbieder een verrassing. Men krijgt informatie en heeft de gelegenheid mee te doen aan (een van de) de nieuwe beweegactiviteiten. De wandeling start vrijdag 16 oktober stipt 09.30 uur en ongeveer 12.30 uur zijn de wandelaars terug bij de fietsenstalling.

begeleide wandeling, versnapering en beweegactiviteit
Wie de verrassende route wil lopen moet zich vanwege het coronavirus voor 16 oktober aanmelden via info@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.15 uur bellen met 0299 418 100. De wandeling van ongeveer twee uur met bezoek van ongeveer een uur aan de beweegactiviteiten en een versnapering kost zes euro. Betalen doet u vrijdag 16 oktober voor vertrek bij de fietsenstalling, bij voorkeur met PIN en anders contant. Vanaf 09.00 uur heten de begeleidsters van Spurd de wandelaars welkom bij de fietsenstalling