PURMEREND - Coronatest in Purmerend: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Als je ziek bent, kan het in deze tijd zomaar eens het coronavirus zijn. Daarom is het handig om je te laten testen op het virus wanneer je symptomen hebt. Voorbeelden daarvan zijn verkoudheid, griep, keelpijn, loopneus, plotseling smaak of reukverlies en hoofdpijn. Een corona afspraak maken kan je op twee manieren doen. Zo kun je online zelf een afspraak maken voor een corona test. Dit doe je met je DigiD. Ook kun je er voor kiezen om het landelijke GGD nummer te bellen. Zo kun je ook een afspraak maken voor een coronatest. Als je belt, legt de GGD-medewerker jou alles uit over waar en hoe de afspraak verloopt. Zo weet je waar je aan toe bent.

Wanner je de uitslag kunt verwachten
Ben je getest op het virus, dan mag je niet meer naar buiten. Het is de bedoeling om binnen te blijven totdat je een negatieve testuitslag hebt. De testuitslag zal je binnen 48 uur kunnen zijn via jou DigiD. Daarnaast kun je ook gebeld worden als je hier voor hebt gekozen tijdens het maken van de afspraak. Als je negatief bent getest op het coronavirus, hoef je niet langer meer in quarantaine te gaan. Je kan gewoon weer verder met je leven want je hebt geen corona. Als je wel positief bent getest op het coronavirus, is het belangrijk dat je thuis blijft. Je moet dan 10 dagen in quarantaine. In deze tijd kan je namelijk nog mensen besmetten. Na de 10 dagen quarantaine mag je gewoon weer naar buiten tenzij je nog niet 24 uur klachtvrij bent.

Hoe vraag je een corona snel test aan?
Coronatest in Purmerend: overzicht kosten en sneltest locaties. Een corona test kan je gemakkelijk aanvragen via het internet. Hiernaast kan je ook een corona snel test aanvragen via het internet. Het gaat allemaal precies hetzelfde als de normale corona test. Zo is het ook de bedoeling dat je naar de testlocatie komt waar je getest kan worden op het coronavirus. Als je een afspraak hebt gemaakt, is het handig om je ID mee te nemen. Je moet je namelijk kunnen legitimeren bij de afspraak. De test gaat snel en eenvoudig, waardoor je binnen 2 minuten weer buiten staat. Als je getest bent duurt het ongeveer 15 minuten voordat je de uitslag binnen hebt. De corona snel testen kosten 70 euro per stuk. Daarom is het handig als je een corona snel test wilt doen dat je ook echt ergens moet zijn. Als je bijvoorbeeld een vliegreis moet afleggen, is het de bedoeling dat je een negatieve test uitslag kunt laten zien. Deze negatieve testuitslag mag bovendien maximaal 4 uur oud zijn. Als de coronatest ouder is dan 4 uur, mag je niet meer op het vliegtuig stappen.