PURMEREND - Oudjaarsdag is er in Purmerend een spectaculaire wasstraat voor dappere Purmerenders en Beemsterlingen. Dit is het alternatief van Fight cancer Purmerend voor een nieuwjaarsduik in buitenwater. Deze wasstraat is er vooruitlopend op het bijzondere evenement Swim to Fight Cancer volgend jaar juli. De wasstraat op de speelweide van het Leeghwaterbad is gratis toegankelijk en de helden die de wasstraat doorkomen ontvangen een ticket voor aansluitend gratis toegang tot het zwembad. Wie dat wil kan oudjaarsdag via een QRcode geld doneren voor kankeronderzoek of zich inschrijven voor de Swim to Fight Cancer.

Nieuwjaarsdag nemen in heel Nederland tienduizenden dappere personen een duik in zee of in een meer. Dat is in de gemeente Purmerend niet mogelijk, daarom heeft Fight cancer Purmerend het initiatief genomen voor de alternatieve wasstraat. Voorzitter van Fight cancer Purmerend Mick Smits: ‘De jeugdbrandweer en Spurd maken de bijzondere ‘loopdouche’ voor helden mede mogelijk. Door de wasstraat lopen is gratis en hartstikke dapper! Maar wie wil komen aanmoedigen, doneren of inschrijven voor de Swim volgend jaar is ook van harte welkom!’

opening wasstraat 12.00 uur

Zondag 31 december kunnen helden door de frisse douche van de wasstraat lopen. De jeugdbrandweer zorgt voor lekker veel fris water. De spectaculaire wasstraat is een alternatieve nieuwjaarsduik met schuim en bellenblaasmachine en is mooi versierd. Smits: ‘Wie durft door de wasstraat en wie durft 7 juli de Swim to Fight Cancer te doen? De wasstraat is een mooi initiatief om het oude jaar van je af te spoelen en fris het nieuwe jaar in te gaan!’ De wasstraat gaat 12.00 uur van start en zo lang er aanloop is blijft de wasstraat open tot 15.00 uur.

save the date Swim

Zondag 7 juli 2024 is er in het Noordhollands kanaal tussen de Melkwegbrug en de sluis de Swim to Fight Cancer Purmerend. Fight cancer Purmerend informeert zondag 31 december 2023 tijdens de wasstraat over de Swim to Fight Cancer Purmerend in juli volgend jaar en nodigt belangstellenden uit zich in te schriijven en donateurs te zoeken. Een speciale bingo van restaurant Kriti in oktober hield de aandacht voor Fight Cancer levend. Inclusief een aanvulling van het restaurant van Erol Savur is er E 1.500 gedoneerd.

kankeronderzoek


Fight cancer wil met de opbrengst van de donateurs wetenschappelijk onderzoek naar kanker bevorderen en versnellen. Inmiddels werkt Fight cancer Purmerend samen met de afdeling Oncologie van het Dijklander Ziekenhuis.