PURMEREND - Het kernteam van Waterland Werkt heeft besloten het evenement in januari 2021 af te blazen. De situatie rondom Corona is te onzeker. Het is nog onduidelijk wat de regels in januari 2021 zullen zijn rond evenementen.


Naast deze onzekerheid hebben zowel de ondernemers als de scholen op dit moment hun bordje vol liggen met de gevolgen van de Corona maatregelen. Dit is niet het moment hen te vragen om mee te doen en na te denken over hoe zij zich op Waterland Werkt willen presenteren. Wellicht kan het evenement wel plaatsvinden op een later moment.


Het evenement kan binnen 6 maanden staan
Voorzitter van het kernteam Thierry van der Weide: "De draaiboeken liggen klaar en zodra er zicht is op een verandering van de regels, zal direct worden geïnventariseerd waar precies de behoefte ligt en wat voor alle partijen een goed moment is. Rekening houdend met termijnen voor vergunningen etc. kan er binnen 6 maanden weer een prachtig evenement staan."


De formule blijft staan
Het kernteam heeft besloten vast te houden aan de formule van 2019: in de binnenstad van Purmerend komt vraag en aanbod samen: werkgevers die goed geschoold en enthousiaste medewerkers zoeken, werkzoekenden die kennismaken met de bedrijvigheid in de regio en leerlingen en studenten die zich oriënteren op de branche waar zij hun toekomst zien voor studie en werk. Ondernemers ontmoeten elkaar en de inwoners uit de regio Waterland maken kennis met de bedrijven uit de buurt.