PURMEREND - Tijdens de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november 2020) zijn er activiteiten in de bibliotheken waar iedereen zelf kan uitvinden wat gezond media gebruik is. Er zijn inloopmiddagen waar ouders en kinderen kunnen kennismaken met verrassende apps en de Bibliotheek Robot (Biebbot). Er is een Webinar over taal- en mediaopvoeding en een presentatie met spannende tips van een hacker.

Apps en de Biebbot
In de Bibliotheek kunnen ouders samen met hun kind nieuwe en betrouwbare apps en programmeer spelletjes uit proberen. Ook staat de nieuwe medewerker van de Bibliotheek, de Biebbot klaar voor een onvergetelijke ontmoeting.

Maandag 9 november van 15.30 – 16.30 uur in de Bibliotheek Volendam
Dinsdag 10 november van 15.30 – 16.30 uur in de Bibliotheek Beemster
Woensdag 11 november van 15.30 – 16.30 uur in de Bibliotheek Purmerend
Donderdag 12 november van 15.30 – 16.30 uur in de Bibliotheek Landsmeer
Vrijdag 13 november van 15.30 – 16.30 uur in de Bibliotheek Edam

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Online mediaproeverij
Voor ouders van kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar organiseert de Bibliotheek een webinar over gezond media gebruik. Denise Bontje van het online platform Mediasmarties vertelt hoe belangrijk het is dat kinderen een gezond media menu krijgen voorgeschoteld en geeft tips die passen bij de wereld van het kind.

Dit webinar kan zowel thuis als live in de Bibliotheek Purmerend gevolgd worden aanvang is op woensdag 11 november van 20.30 – 21.30 uur en aanmelden kan via www.bibliotheekwaterland.nl. Deelname is gratis.

Tips van een h@ckerMaria
Genova is schrijfster van het boek 'Komt een vrouw bij de h@cker'. Op donderdag 12 november komt zij naar de Bibliotheek om de deelnemers mee te nemen in de wereld van cybercriminelen. Waarom zijn wij zo interessant voor hen? Wat is de beste manier om je computer te beveiligen tegen hackers? Hoe kun je jezelf tegen indentiteitsfraude beschermen? En ook niet onbelangrijk, hoe herken je valse whats-appberichten? Deze presentatie is voor iedereen toegankelijk, ook voor digi-beten, en zit vol met praktische tips.

Tips van een h@cker is op donderdag 12 november van 19:30 tot 20:30 in de Bibliotheek Purmerend. Kaarten zijn alleen in de voorverkoop te verkrijgen via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop en kosten 5 euro voor leden en 7,50 voor niet-leden van Bibliotheek Waterland.

Check voor het bezoek aan de Bibliotheek de meest recente corona maatregelen op www.bibliotheekwaterland.nl