PURMEREND - Op zaterdag 19 november 2022 is het weer zover: de zesde editie van Sterren op het doek Purmerend! In de lounge van De Purmaryn verzamelen om 14.00 uur de portretschilders en tekenaars van het Kunstcollectief om de ster van dit jaar te vereeuwigen. Wie de ster is, blijft nog even geheim! Wat we alvast kunnen verklappen is dat deze persoon een oude bekende is in het culturele leven van de stad. Publiek is van harte welkom terwijl kunstenaars van het Kunstcollectief deze BP’er vereeuwigen in verf, krijt, houtskool, potlood, inkt of andere materialen. Daarna hebben de kunstenaars nog een paar weken de tijd om hun eerste schetsen verder uit te werken.

De inleverdatum is zaterdag 14 januari 2023 en worden de doeken tentoongesteld in De Purmaryn. Tijdens de expositie in De Purmaryn kan het publiek een publiekswinnaar kiezen. Op de finaledag op 4 februari 2023 kiest de ster het mooiste werk uit en wordt de publieksprijs bekend gemaakt.

Wil jij de Purmerendse Ster vastleggen op doek?
Misschien heb je al veel ervaring als portretschilder. Het kan ook zijn dat je nog nooit een portret geschilderd of getekend hebt, maar dat het je wel een uitdaging lijkt om dat eens uit te proberen. Doe mee en ontdek een nieuw talent in jezelf! Iedereen die schildert, tekent, collages maakt, borduurt of een andere handvaardige 2D-techniek gebruikt, en als donateur is aangesloten bij het Kunstcollectief, kan meedoen. Je moet alleen zelf je materiaal meenemen. Als je mee wilt doen met Sterren op het doek, kun je je voor 12 november 2022 via de website www.kunstcollectiefpurmerend.nl. Kosten voor deelname bedragen 5 euro.