PURMEREND - Spurd heeft vijf herfstwandelingen van elke zo’n vijf kilometer samengesteld. Het gaat om wandelingen door diverse parken en woonwijken in Purmerend en Beemster. De route kan men individueel doen of met een groepje. De route gaat door bekende en minder bekende delen van Purmerend, Beemster en De Purmer. De eerste wandeling is vrijdagmiddag in Weidevenne.

Samen bewegen in de frisse lucht geeft plezier en tijdens het wandelen kan men genieten van de prachtige herfstkleuren in de natuur. Het gaat dan bijvoorbeeld om routes door het groengebied in Weidevenne of het Purmerbos. De wandelingen door de verschillende woonwijken geven een beeld van de verschillen in bouwstijl per wijk. De wandelroutes door Weidevenne en Gors zijn door de ondergrond minder geschikt voor mensen met een rollator.

Voor € 2,50 per wandeling per persoon ontvangen de wandelaars op de startlocatie een uitgeschreven route met plattegrond en onderweg tijdens een pauzemoment een kopje koffie of thee. Betaling kan op de startlocatie per PIN of - graag gepast - contant.

vijf herfstwandelingen
De eerste herfstwandeling is vrijdag 1 oktober. De wandeling door Weidevenne start om 13.00 uur. Kort daarvoor verzamelen op het parkeerterrein bij brasserie De Jutter, Weidelandpad 3-5. Woensdag 6 oktober is er een wandelroute door woonwijk Gors: start 10.00 uur vanaf parkeerterrein winkelcentrum Zwanebloem. Woensdag 13 oktober is de herfstwandeling door woonwijk Overwhere, de start is 14.00 uur vanaf het parkeerterrein bij winkelcentrum Overwhere aan het Leeuwerikplein. Maandag 18 oktober is de wandeling door De Beemster, de start is 13.00 uur vanaf het parkeerterrein bij speeltuin De Spelemei in Zuidoostbeemster, Winterrietpeerpad 2. De laatste herfstwandeling is woensdag 27 oktober een route door De Purmer. De start is 10.00 uur vanaf het parkeerterrein bij voetbalvereniging v.v. De Wherevogels.

aanmelden verplicht
Spurd wil voor de organisatie vooraf weten hoeveel wandelaars gaan komen, daarom is aanmelden verplicht. Dan kan tot en met de dag voor de wandeling via een e-mail naar info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur via 0299 – 418100. Aanmelden kan met vermelding van datum/wandelroute, naam (en eventuele wandelgenoten), telefoonnummer en e-mailadres. In een keer aanmelden voor meerdere data/wandelroutes is mogelijk.