PURMEREND – Op woensdag 6 oktober werd de winnende foto van de fotowedstrijd ‘Ode aan het Laag Hollandse landschap’ feestelijk onthuld door wethouders Mario Hegger (Purmerend) en Jeroen Schalkwijk (Wormerland). Vanaf donderdag 7 oktober is de winnende foto te bewonderen in het Purmerends Museum.

In het kader van het themajaar ‘Ode aan het Landschap’ organiseerde Bureau Toerisme Laag Holland de fotowedstrijd ‘Ode aan het Laag Hollandse landschap’. (Hobby)fotografen uit de hele regio werden opgeroepen ‘Laag Holland’ in één foto te vangen en hun ode aan het landschap te brengen. De winnende foto maakte kans op een plekje in het Purmerends Museum, een mini rapportage in het magazine ‘Dagje uit in Laag Holland’, twee vrijkaarten voor het museum en een cadeaubon t.w.v. 50 euro van BRASA Bar & Kitchen.


Op de fotowedstrijd werd enorm enthousiast gereageerd. Maar liefst 124 (hobby)fotografen stuurden hun mooiste werk in. Van de mooiste vergezichten tot de dieren die ons landschap rijk is, alles zagen wij voorbij komen. Voor de organisatie was het dan ook niet makkelijk om tot een top 3 te komen. Maar na lang wikken en wegen is dit toch gelukt! De jury heeft uit ruim 300 foto’s gekozen en unaniem besloten dat Caroline Pleysier uit Purmerend de wedstrijd heeft gewonnen. Op een mooie dag in mei maakte zij deze schitterende foto van vier nieuwsgierige koeien in het Jisperveld. Caroline herinnert zich deze dag nog goed. “De koeien waren zo nieuwsgierig en alles zat mee: de reflectie in het water, de mooie blauwe lucht en het verse groene gras”, zij Caroline. Toen ze tegen de koeien begon te praten bleven ze keurig staan waardoor ze dit bijzondere plaatje heeft kunnen maken.

Op woensdag 6 oktober werd de winnende foto feestelijk onthuld door wethouders Mario Hegger (Purmerend) en Jeroen Schalkwijk (Wormerland). Vanaf vandaag kan iedereen deze prachtige foto bezichtigen in het Purmerends Museum. Tip: vanaf aanstaande zaterdag opent de tentoonstelling ‘Ode aan het Noord-Hollandse landschap’ in het Purmerends Museum. Zo kun je de winnende foto van de fotowedstrijd én de bijzondere landschapskunstwerken van diverse (aspirant) kunstenaars uit de regio bewonderen. De welverdiende tweede plek is gegaan naar Henk van Dijk met een kleurrijke foto van de Schermer Molens en de derde plek naar Jean Paul Bardelot met een schitterende foto van molen de Nagtegaal in Middenbeemster en