PURMEREND - Donderdagmiddag 14 december is de Kaasmarkt het startpunt van verschillende Spurd-Winterwandelingen voor zestigplussers. Er zijn drie afstanden om te wandelen: 2,5, zes en elf kilometer. De gekozen route kan men individueel of als groepje lopen. De wandelroutes gaan door bekende en minder bekende delen van Purmerend, de twee langste wandelroutes door de Gors, Weidevenne en Kop van West. Onderweg verzorgen lokale ondernemers koek en (alcoholvrije) zopie. In totaal kunnen 150 wandelaars aan de Winterwandelingen meedoen. Aanmelden is noodzakelijk en vanaf heden mogelijk.


Vanaf medio december is de binnenstad versierd en verlicht en raakt Purmerend langzaam in een gezellige kerstsfeer. De wandelaars kunnen onderweg als koek en zopie hapjes en drankjes nuttigen. Bij terugkeer op de Kaasmarkt ontvangen zij een kerstattentie van de gemeente. De wandelingen zorgen voor ontmoetingen met andere wandelaars. De Winterwandelingen 2021 en 2022 waren volgens deelnemers een gewaardeerde activiteit.

drie wandelroutes

Er zijn donderdag 14 december drie wandelroutes. De route van 2,5 kilometer leidt de wandelaars door het centrum van Purmerend en is ook voor wandelaars die afhankelijk zijn van een loophulpmiddel zoals een rollator goed te doen. De overige twee wandelroutes gaan ook door de Gors, Weidevenne en Kop van West. Maximaal 150 senioren kunnen een van de drie routes wandelen, daarom adviseert Spurd spoedige aanmelding.

aanmelden noodzakelijk

Spurd wil in verband met de organisatie vooraf weten hoeveel wandelaars er zullen zijn, daarom is aanmelden noodzakelijk. Men kan zich aanmelden voor een wandelafstand van 2,5, zes of elf kilometer. Aanmelden is mogelijk door voor woensdag 13 december een e-mail te sturen naar info@spurd.nl met vermelding van naam, e-mailadres en de gekozen wandelafstand. Men kan hiervoor ook maandag tot en met vrijdag bellen tussen 08.30 uur en 15.30 uur. In totaal kunnen 150 wandelaars aan de Winterwandelingen meedoen. Nadere informatie staat op de website van Spurd.

starttijd

De drie wandelingen beginnen op de Kaasmarkt in Purmerend. De starttijd van de verschillende wandelingen is tussen 13.00 uur en 14.30 uur. De laatste wandelaars verwacht men rond 16.30 uur terug op de Kaasmarkt. De wandelaars ontvangen enkele dagen voor de Winterwandeling via e-mail de starttijd. Bij het startpunt betaalt men per PIN of contant voor deelname € 3,00 en ontvangt men een uitgeschreven route met plattegrond. Overigens ziet Spurd begeleiders van wandelaars als deelnemers, zij betalen ook voor deelname.

Voor vragen over de Spurd-Winterwandelingen kan men een e-mail sturen naar info@spurd.nl of door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299-418100.