DE RIJP - In het kader van de tentoonstelling ‘Streekdracht, van Kust tot Kust’, in Museum In ’t Houten Huis, organiseert het museum in samenwerking met Manon Houtermans van LillyandMe in De Rijp een workshop handwerken. In dit geval het populaire macramé. Op zondag 10 april 10.00 uur geeft Manon een twee uur durende workshop tegen materiaalkosten, waarbij deelnemers een plantenhanger gaan knopen.

Alle materialen zijn aanwezig en voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd. Na de workshop is er de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken. ‘Streekdracht, van kust tot kust’ is er voor liefhebbers van stoffen en mode-ambacht van eeuwen terug, maar besteedt ook aandacht aan historische interieurstukken, foto’s en schilderijen.

Wees er snel bij, want er kunnen maar 15 mensen meedoen. Museum In ’t Houten Huis, Tuingracht 13, De Rijp, zondag 10 april, 10.00-12.00 uur. Minimumleeftijd: 18 jaar. Kosten: 12,50 p.p., inclusief alle materialen, koffie/thee, iets lekkers en museumbezoek. Aanmelden via museum@houtenhuis.nl of 0299-671286.