P;URMEREND - De smartphone wordt steeds populairder bij Nederlanders van vijftig jaar en ouder. Maar het blijkt dat heel veel 50+ ers dit slimme telefoontje nog niet helemaal onder de knie hebben. Speciaal voor senioren die meer willen halen uit hun smartphone heeft de Bibliotheek een nieuwe reeks workshops opgezet die gevolgd kunnen worden in de Bibliotheek Purmerend.

De meeste senioren gebruiken hun smartphone om te bellen, mailen en whatsappen. Andere functies worden minder of zelfs niet gebruikt. Maar toch zijn er heel veel toepassingen die juist voor de wat oudere smartphone gebruiker leuk en handig kunnen zijn. De Bibliotheek heeft een aantal apps uitgelicht en dit verwerkt in drie workshops met elk een eigen thema. Tijdens de workshops worden de apps gedemonstreerd waarna de deelnemers de apps zelf gaan downloaden en uitproberen.

Bewegen, koken en organiseren
Haal meer uit je smartphone, workshop 1 is op maandag 23 maart van 15.00 – 16.30 uur en hier worden apps behandeld die te maken hebben met bewegen (wandelen, hardlopen en fitness). Met eten (handige hulpmiddelen bij het kiezen van gezond, veilig en duurzaam eten, recepten en boodschappenlijstjes).

Reizen en vervoer, nieuws en actualiteit
Haal meer uit je smartphone, workshop 2 is op maandag 30 maart van 15.00 – 16.30 uur en hier worden apps behandeld met het thema reizen en vervoer (Google maps en OV-apps en parkeren). Maar ook hoe je gebruik kunt maken van apps om je vakantie nog leuker te maken (als Google translate of Tripadvisor).

Shoppen, uitgaan, lezen en luisteren
Haal meer uit je smartphone, workshop 3 is op maandag 6 april van 15.00 – 16.30 uur en hier worden apps besproken die je kunt inzetten om evenementen te ontdekken (Eventbrite). Maar ook spullen te kopen en verkopen (Marktplaat s of Vinted) komen aan bod. En welke apps er zijn om boeken op je tablet of smartphone te lezen of te luisteren (Luisterbieb, Onelinebieb en potcasts).

De Bibliotheek Purmerend is gevestigd aan de Waterlandlaan 40 te Purmerend.Deelname is gratis maar vooraf aanmelden is verplicht. Kaartverkoop in de bibliotheken of via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop