PURMEREND/WATERLAND/VOLENDAM - De zomervakantie staat weer voor de deur. Terwijl de schoolboeken opgeborgen mogen worden, is dit hét moment om de leesboeken tevoorschijn te halen! Om de welbekende zomerdip te voorkomen, is het namelijk belangrijk dat kinderen ook tijdens de vakantie blijven lezen. De Bibliotheek heeft van alles bedacht om kinderen deze zomer aan het lezen te houden. Behalve dat er mooie boeken geleend kunnen worden is er deze zomer in de vestigingen van Bibliotheek Waterland veel te doen voor kinderen.

Zomervoorlezen

Ook als je zelf kunt lezen is het heerlijk om te luisteren naar een gek, spannend en mooi verhaal. Gelukkig lezen de meeste juffen en meesters voor in de klas. Maar ja, als het zomervakantie is, wat moet je dan? Naar de Bieb komen dus!

Voorlezen in de Bibliotheek Beemster, Edam, Landsmeer, Monnickendam, Purmerend en Volendam. Voor kinderen van vanaf 6 jaar. Gratis aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/zomerbieb

ZomerLAB!

In de zomervakantie blijft het OntdekLAB open. Laat je verrassen met leuke activiteiten als bijvoorbeeld ontwerpen en printen in 3D, porgrammeren, animeren, filmen en games maken. Maar ook aan de gang met robots of verder werken aan iets wat je al eerder gedaan hebt.

Het ZomerLAB is wekelijks in het OntdekLAB Purmerend en Volendam maar gaat ook op tournee langs de bibliotheken Monnickendam (2 augustus), Landsmeer (16 augustus) en Beemster (30 augustus). Gratis aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/zomerbieb

Boekenactiviteit

Elke week is er een leuke activiteit met boeken. Je hoeft geen boekenwurm te zijn om mee te kunnen doen. We gaan aan de slag met stiften of tijdschriften, we houden een moppenfestival, doen aan theaterlezen of leren goocheltrucs aan de hand van goochelboeken.

Boekenactiviteit is in de Bibliotheek Edam, Volendam, Beemster, Purmerend en Landsmeer. Voor kinderen van vanaf 6 jaar. Gratis aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/zomerbieb

Boekenbende viert de zomer

Ook in de Zomervakantie is de Boekenbende aanwezig. Ga jij mee op vakantie? Elke week staat een ander land centraal. Reis jij ook mee?
Boekenbende is tijdens de Zomervakantie 5 weken lang op donderdag van 14.45 – 15.45 uur in de Bibliotheek Purmerend. Gratis aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/zomerbieb

Stempel je de zomer door


In alle vestigingen van Bibliotheek Waterland liggen deze zomer boekenleggers met doe-opdrachten. Voor elke doe-opdracht is een stempel te winnen. Bij 8 stempels is er een cadeautje te verdienen en met 10 stempels maak je kans op een vette boekenbon.
De Zomerboekenlegger is gratis verkrijgbaar in de Bibliotheek

Speciale tijden

Tijdens de augustusmaand, zijn er voor de vestigingen Beemster, Landsmeer en Marken aangepaste openingstijden.
Kijk voor de actuele openingstijden op www.bibliotheekwaterland.nl