KENNEMERWAARD - De bibliotheek geeft deze zomer weer een cadeautje weg dat lezen tijdens de zomervakantie stimuleert: de VakantieBieb-app. Vanaf 1 juli staat de VakantieBieb voor iedereen online. De VakantieBieb biedt een leuk leespakket voor het hele gezin met romans, thrillers en kinderboeken. Én dit jaar bevat de VakantieBieb ook luisterboeken. Ideaal voor de vakantie en voor thuis.

Gevarieerd aanbod

Op vakantie of gewoon lekker thuis? Daar horen boeken bij! Voor iedereen, bibliotheeklid of niet, heeft de bibliotheek een zomers zomercadeau. En het is gratis. Lekker makkelijk boeken meenemen op vakantie. Gewoon te lezen op een tablet of smartphone.

Met de VakantieBieb heeft iedereen (bibliotheekleden en niet-leden) toegang tot een gevarieerde selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen.

VakantieBieb voor de jeugd: lezen in de vakantie is leuk en slim
In de VakantieBieb staan ruim 40 e-books voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen ze lekker doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en de leesvaardigheid (en AVI-niveau) blijft erdoor op peil.

Lezen zonder internet
De VakantieBieb app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

De VakantieBieb sluit pas weer op 31 augustus 2020. Veel leesplezier!