PURMEREND - Vanaf 9 juni staan er weer drie lokale kunstenaars centraal in de etalage van de VVV|Museumwinkel in de Peperstraat 35. Het Purmerends Museum stelde de etalageruimte beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om daar maandelijks een kunstenaar te tonen met een of meerdere werken.

9 juni – 4 juli 2022: WIEKE DEKKER
Na haar pensionering volgde Wieke Dekker een cursus beeldhouwen. Ze geniet van het werken met verschillende soorten speksteen, Frans kalksteen, serpentijn en albast. Haar werk kenmerkt zich door organische en abstracte vormen. Vaak dienen bestaande natuurlijke vormen als inspiratiebron voor het creëren van sculpturen. Het materiaal is er al, het ligt eigenlijk te wachten op een nieuwe vorm. Ze geef de steen een nieuw gezicht, een nieuw leven.

Dekker exposeert regelmatig haar werk op diverse locaties. Ook staat ze op kunstmarkten in Noord-Holland. Het leuke van de markten vindt ze dat ze ook kan vertellen over haar werk en hoe ze te werk gaat.
Zie voor meer informatie: www.wieke.exto.nl


4 juli – 1 augustus 2022: BEP VAN OS
Bep van Os begon op 18-jarige leeftijd met schilderen met olieverf. De diepte en de kleuren die je krijgt door laag over laag te schilderen fascineert haar nog steeds. Tegenwoordig gebruikt ze ook aquarel verf en pastelkrijt.

Van Os heeft dertig jaar lang schilderles gegeven in Purmerend.

In de etalage van de VVV toont ze naast een klassiek en een modern stilleven ook een portret.

Zie voor meer informatie: www.bepvanos.com


1 augustus – 5 september 2022: JENS PHILIP
Jens Philip (geb. 2003) werd al jong gegrepen door kunst en is sinds 2018 gestart met het maken van kunst. De jonge kunstenaar werkt met zwarte of witte inkt op papier. De werken ontstaan vanuit het gevoel en ontspruiten vanuit het brein in het moment. De toekomstige eigenaar van een werk kan uiteindelijk zelf wegdromen in de compositie en mag zelf bepalen wat het werk betekent. Het gaat volgens de kunstenaar om wat men zelf wil zien en denken. De zoektocht naar wat men zelf wil ervaren, wil beleven en ontdekken begint bij deze zeer gedetailleerde zwart witte abstracte werken. Volgens de kunstenaar is er dan sprake van objectieve liefde.

In de expositie met de titel Divided Worlds, stelt de kunstenaar het thema van één wereld met toch veel verschillen centraal. Verschillen waar men van kan leren en van kan schrikken. In de etalage zijn de werken Unchained en Medieval Burden te zien. In deze werken wordt symbolisch verbinding gezocht tussen de wereld van vroeger en nu. Zie voor meer informatie: www.bragis-art-1.jimdosite.comIn de VVV|Museumwinkel is meer informatie over de kunstenaar en het werk van die maand te vinden.