PURMEREND - In september is de realisatie van het zonnedak op het Leeghwaterbad begonnen. Nog deze maand liggen alle 1.720 zonnepanelen op het dak van het zwembad. Spurd en Zon op Purmerend laten de zonnepanelen plaatsen door installateur Sunforce uit Purmerend. Schouten Techniek uit Zwaag verzorgt de aansluiting voor de levering van de opgewekte duurzame energie of zonnestroom aan het openbare energienet. Medio december is Purmerend een nieuwe duurzame energiebron rijker.

Energiecoöperatie Zon op Purmerend heeft 575 certificaten uitgegeven waarvan er nog ongeveer zestig beschikbaar zijn. Iedereen die een woning bezit of huurt in de postcodes 1441, 1442, 1443, 1445, 1446 of 1447 kan certificaten kopen. Ook bedrijven in die postcodes kunnen certificaten kopen. Met de opbrengst van de certificaten wordt het deel van de installatie van Zon op Purmerend gefinancierd. De certificaathouders zijn lid van de energiecoöperatie en ontvangen jaarlijks hun aandeel van de opbrengst voor de levering van de elektriciteit aan het openbare energienet.

Opbrengst gegarandeerd
Het zonnedak op het Leeghwaterbad (ZOLB) is voor certificaathouders aantrekkelijk dankzij de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Deze regeling garandeert een vaste opbrengstprijs voor een periode van vijftien jaar. Het aantal certificaten dat iemand kan nemen is niet gekoppeld aan zijn of haar eigen stroomverbruik. Wel moet men in een van de genoemde postcodes wonen om mee te kunnen doen aan deze subsidieregeling.

Voor wie nog mee wil doen en daarmee het duurzaam opwekken van elektriciteit in Purmerend bevordert staat er uitgebreide informatie op www.zonoppurmerd.nl. Vanaf de website is het makkelijk inschrijven voor certificaten ZOLB.