PURMEREND - Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Van 8 januari t/m 5 februari 2024 zijn dat de realistisch impressionistische schilderijen van Lies Reurekas. Alle reden om de komende maand tussen het winkelen door even stil te staan voor de etalage van de VVV.


Schilderen en plein air
Lies Reurekas is in 1990 begonnen met schilderen in het atelier van Albert Splinter in de Middenbeemster. De eerste jaren voornamelijk in aquarel, maar tegenwoordig meestal met acrylverf. Haar stijl is impressionistisch te noemen. Ze werkt met veel kleuren en vindt het belangrijk om sfeer te brengen in haar schilderijen. “Meestal schilder ik van eigen vakantiefoto’s of foto’s van oude stadsgezichten. Ook het schilderen van stillevens en bloemen doe ik graag. Maar het liefst ga ik met mijn ezel naar buiten om en plein air te schilderen, ergens in Purmerend of omgeving.”

In de etalage van de VVV laat zij twee werken zien met taferelen uit de zonnige Provence, vrolijkheid als tegenhanger in deze donkere wintertijd. Voor Lies een inspiratie om er straks weer op uit te trekken en aan de slag te gaan.

In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en haar werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Of kijk eens op de website van Lies Reurekas, liesreurekas-art.weebly.com