PURMEREND - Zwem- en Waterpolovereniging “WZ&PC Purmerend” heeft dit weekend voor de eerste keer in dit millennium weer een scholentoernooi georganiseerd in de vorm van een scholenclinic. Het is een daverend succes geworden. Een drietal scholen uit Purmerend met samen vier teams hebben meegedaan aan dit toernooi, waaronder het Trifolium, De Willem Eggert en de De Klimopschool.

De clinic bestond uit een viertal onderdelen waarbij de kinderen eerst de fijne kneepjes van het waterpolo en het wedstrijdzwemmen in een training werd uitgelegd. Na de training werden er eerst door de super enthousiaste kinderen onderlinge waterpolowedstrijden gezwommen waarbij ze fanatiek om de winst streden. Om vervolgens na de waterpolo met alle scholen tegelijkertijd een estafette vrijeslag te zwemmen waarbij ze elkaar flink aanmoedigden. Als slotstuk was er nog een individuele wedstrijd vrijeslag voor alle kinderen waarbij ze tegen hun klasgenoten zwommen. Uiteraard is een dergelijk evenement niet mogelijk zonder de vele vrijwilligers waarvoor we uiteraard zeer dankbaar zijn!

Tijdens de prijsuitreiking hebben alle kinderen een dopper, een oorkonde, een gratis vrijkaartje van Spurd ontvangen en de mogelijkheid voor een gratis proeftraining voor zowel wedstrijdzwemmen, waterpolo als de recreatieve afdeling. Uiteraard is er voor alle kinderen in Purmerend een mogelijkheid om een gratis proefles bij te wonen. Je kunt hiervoor via de website www.wzpc.nl contact met ons opnemen. Dus…. kom zwemmen!

We willen hiermee ook de overige scholen in Purmerend te enthousiasmeren om hun kinderen niet alleen het ABC te laten halen maar om daarna ook, voor de veiligheid van de kinderen, hun leerlingen te stimuleren om te blijven zwemmen. Zwemmen is leuk maar ook noodzakelijk voor je veiligheid in ons waterrijke land! Dus geef je op voor de volgende editie van het scholentoernooi. Vraag je gymdocent(e) of schooldirect(rice)eur of jullie de volgende keer ook mee mogen doen. Wij, als WZ&PC, zijn er klaar voor!