PURMEREND - Er drijft veel plastic en ander afval in het water. Daniëlla Ernsting en Wil Spreeuw, roeivereniging De Where en Spurd zoeken vrijwilligers die dinsdagochtend 2 oktober tijdens de zogenoemde Water Cleanup komen helpen. Het is de bedoeling in ongeveer anderhalf uur zoveel mogelijk drijvend afval weg te halen uit de Purmerringvaart en uit de Where.


Plastic soep en ander afval hoort nergens en zeker niet in en langs het water. Het is geen gezicht als je langs een kanaal of sloot fietst, er op vaart, er vist of in zwemt. Een schoonmaak is nodig en de datum is rond dierendag (4 oktober), omdat veel afval voor dieren levensgevaarlijk is. Voor op het water zijn er roeibootjes, SUP boards en kano’s beschikbaar. Behalve enthousiasme moeten de vrijwilligers in het bezit zijn van een zwemdiploma. Meedoen is voor eigen risico. Aanmelden als vrijwilliger voor deze eenmalige actie kan tot en met maandag 1 oktober 2018 12.00 uur via D.Bus@spurd.nl.

De schoonmaakactie is tussen 09.00 uur tot 11.00 uur. Handschoenen, afvalzakken en prikstokken liggen klaar. De ontvangst met koffie, thee of limonade is op het complex van de roeivereniging aan de Wheredijk, toegankelijk via het fietspad langs de Purmerringvaart vanaf de Wheermolenbrug of het voetpad vanaf de Johan Wagenaarstraat ter hoogte van nummer 92.