ROTTERDAM - FC Volendam kruipt weer wat dichter naar de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie na een 2-3 zege bij Excelsior. Aanvoerder Boy Deul was met twee treffers, waarvan de zeer fraaie winnende vlak voor tijd, weer eens belangrijk voor de ploeg van Wim Jonk.

Duel maakte zijn eerste na een kwartier spelen toen hij van buitende zestien uithaalde ne de bal nog even van richting werd veranderd. Lang kon men echter niet van die voorsprong genieten toen Luigi Bruins keeper Roggeveen in de korte hoek passeerde. In een enerverende wedstrijd met kansen over en weer wordt er voor de rust nog tweemaal gescoord. Eerst is het Siebe Horemans die de Kralingers naar 2-1 kopt, maar nog voor de rust brengt Martijn Kaars, uit een assist van Franco Antonucci de zaak weer in evenwicht.

Ook na de rust laten beide ploegen zich zien. Zo vuurt Antonucci een knal af die door keeper Damen wordt gekeerd en heeft FC Volendam geluk als Reuven Niemeyer de buitenkant van de paal raakt. Even later raakt ook Antonucci het aluminium na een vlotte aanval met El Kadiri. Met nog twee minuten op de klok weet Duel op magnifieke wijze uit te halen na een corner en vliegt het leer stijf in de bovenhoek waardoor de punten mee de tas in gaan naar het vissersdorp.